hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

Újabb szociális lakásokat létesít Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

2009.05.13
Rendkívüli tanácsülésen hagyták jóvá a Mikes Kelemen utca 39. szám alatti második tömbházlakás megvásárlásáról szóló határozattervezetet, melynek értéke 13 milliárd lej és az önkormányzat nyolc egyenlő részletben törlesztheti a brassói cégnek. Antal Árpád András polgármester elképzelése szerint, ebben az épületben is szociális lakások létesülnének, ugyanakkor a megyei gyermekvédelmi igazgatósággal karöltve a rossz családi körülmények között élő gyerekek otthonát is ki lehetne itt alakítani.
Mint ismeretes Sepsiszentgyörgyön 700 szociális lakásra nyújtottak be eddig igénylést, ebből hamarosan 60 család jut lakáshoz, melyeket már az új kritériumrendszer alapján utalnak ki.
 
Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.