hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Közös ének és hangzás – A Plugor Sándor Művészeti Líceum műsora

2016.05.20

Gyermekkórusok és zenekarok közös hangversenye


Az idei hangversenyévad első alkalommal kínál gyermek- és diákmuzsikusokat, ifjú kóristákat a műfaj kedvelőinek. A tavaszi koncertalkalmak sűrűbbek, így a pünkösdi hangversenyt követően, május 20-án ismét a komolyzenéé a főszerep a Tamási Áron Színház nagytermében. Sepsiszentgyörgy éneklő felnőtt közössége méltán büszke lehet, hogy a városunkban létező zenei erő és kóruskultúra a fiatalokra is érvényes. A Plugor Sándor Művészeti Líceum kórusainak és zenekarainak műsora pénteken 19 órától kezdődik. A hangversenyre a belépés díjtalan.

Az est attól is különleges, hogy a sepsiszentgyörgyi művészeti líceumos diákok közül nemcsak zenészek és énekszakosok mutatkoznak be, a színház előterében a képzőművész tagozat diákjainak tárlatát is megtekinthetjük, és ugyancsak itt láthatjuk az ország egyetlen magyar nyelven működő drámatagozatának szoborparkját is.
Sebestyén-Lázár Enikő vezényletével a legkisebbek indítják az estet: a DoReMi - Kicsinyek kórusa műsorán Járdányi Pál, Kodály Zoltán művek, kánonok és olasz gyermekdal is hallható. Zongorán Sebestyén-Lázár Regina V. osztályos tanuló kísér. A Reménység Zenekar Sebestyén Lajos vezényletével mutatja be Bartók Béla Négy ürögi népdalát és Francz Schubert Menüettjét. A fellépő diákkórusok több ízben díjazott együttesek, áprilisban a Szatmárnémetiben megrendezett országos kórusolimpián a Plugor Sándor Művészeti Líceum Lőfi Gellért vezette Campanella kórusa első díjat nyert a művészeti iskolák kategóriájában. Őket is hallhatjuk pénteken este, szintén változatos műsort mutatnak be, melyben Pretorian Vlaiculescu, Kodály Zoltán, John Rutter, Moira Smiley művei lesznek hallhatók. Zongorán Opra Balázs kísér. A Szerenád Kamarazenekar Stanley Myers, Jules Massenet, W. A. Mozart , F. Schubert műveiből készült, a zenekar szólistái a XI. osztályos Filip Zsombor, aki gitáron- , hegedűn pedig Lőrincz Orsolya XII. osztályos tanuló játszik, szopránt énekel Bajkó Boglárka végzős diák. Vezényel Sebestyén Lajos. A Fúvós-zenekar Maksai József vezetésével fanfárékat, Julius Fucik és Josef Bönisch darabokat játsszák. Az  est zárórészében pedig az Eufónia ifjúsági vegyeskar Josef Rheinberger műveket, és többek közt spirituálékat is énekel.
A koncertre a belépés díjtalan.


Szervezők: Plugor Sándor Művészeti Líceum, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.