hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Az Aranylabdás Albert Flóriánra emlékeznek

2015.08.24

A nemzet sportolója előtt tiszteleg Sepsiszentgyörgy azzal a kiállítással, mely érezhető közelségbe hozza Albert Flórián, az egyetlen magyar Aranylabdás életművét.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub szervezésében Albert Flórián Emlékkiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön, 2015. augusztus 27-én, csütörtökön délután öt órától a Lábas Házban. A rendezvény a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa programsorozat része.

„A magyarság számára az Aranycsapat utáni korszak legkiemelkedőbb játékosa sportszimbólum. Akárcsak a Ferencváros, melynek Albert Flórián pályafutása alatt végig játékosa volt.” – mondta el Nemes Áron, az Iskolás Sportklub igazgatója, a kiállítás kezdeményezője. „A tárlat sepsiszentgyörgyi bemutatása már régi tervünk, Albert Flórián világhírű sportszemélyiségén keresztül a labdarúgás szellemisége előtti tiszteletadás ez. A tárgyi emlékek sokak számára a régi idők focijának hangulatát is megidézhetik, mikor a Ferencváros mérkőzéseinek élményéért, az élő közvetítésekért hegyre, dombra, tömbháztetőre is elmentek a szurkolók.”

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett sportember pályafutását felölelő tárlat gazdag fényképanyaga mellett, személyes tárgyakat, Albert Flórián labdáit, emlékserlegeit is kínálja. A vándorkiállítást az Albert Flórián Alapítvány és a Ferencváros Tornaklub támogatja, melynek sepsiszentgyörgyi állomását Tischler Ferenc, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere és Nemes Áron, a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub igazgatója nyitják meg.

A kiállítás szeptember 10-ig látogatható, hétköznapokon 9 és 17 óra, szombaton pedig 9 és 14 óra között.
 

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.