hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

A közszolgáltatások minőségének javítása az idei költségvetés prioritása

2009.03.18

 

Elkészült Sepsiszentgyörgy idei költségvetés-tervezete, kifüggesztették a Polgármesteri Hivatal Ügyfélfogadó irodájának bejáratánál, javaslatokat tenni március 23-áig lehet, várhatóan a hónap végén sikerül megszavazni a tervezetet – tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András. „Ebben az évben a közszolgáltatások minőségére fektetjük a hangsúlyt, szeretnénk, ha a beruházásokat minél nagyobb arányban helyi vállalkozók végeznék el, hogy ezáltal is megelőzzük az elbocsátásokat” – vázolta a költségvetési prioritásokat a polgármester. Éppen ezért megszigorítják a tenderfüzetek előírásait, mert szerinte nem logikus, hogy egy más településről érkező vállalkozó valóban olcsóbban és jó minőségben végezhessen el egy munkálatot. „Volt már arra példa, hogy jött távolról egy vállalkozó, lenyomta az árakat, majd kiderült, hogy nem tudja tartani a vállaltakat. Nem szabad időt veszítenünk az ilyen csúszások miatt. Ezt szeretnénk a továbbiakban megelőzni és ugyanakkor a helyi vállalkozókat mozgósítani, hogy vegyenek részt a versenytárgyaláson” – magyarázta Antal Árpád András. A költségvetés-tervezet kialakításakor másik prioritásként a pályázati önrészek kifizetését határozták meg. Ugyanakkor elmondta, hogy az a szándéka, hogy amennyiben tovább csökkennek a telekárak, akkor területeket szeretne vásárolni az önkormányzatnak, amelyeket majd újabb munkahelyteremtő vállalkozásoknak bocsátana a rendelkezésükre.

A költségvetéssel kapcsolatos közmeghallgatás március 24-én, 17 órakor lesz. Az esetleges javaslatok, ötletek, vélemények kifejezhetőek írásban az illető személy nevével, lakcímével és telefonszámával együtt a fent említett irodában, vagy a zelinda@sepsi.ro e-mail címen 2009. március 23-ig.
Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.