hu
 
Péntek, 2024. Április 26.

A közszolgáltatások minőségének javítása az idei költségvetés prioritása

2009.03.18

 

Elkészült Sepsiszentgyörgy idei költségvetés-tervezete, kifüggesztették a Polgármesteri Hivatal Ügyfélfogadó irodájának bejáratánál, javaslatokat tenni március 23-áig lehet, várhatóan a hónap végén sikerül megszavazni a tervezetet – tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András. „Ebben az évben a közszolgáltatások minőségére fektetjük a hangsúlyt, szeretnénk, ha a beruházásokat minél nagyobb arányban helyi vállalkozók végeznék el, hogy ezáltal is megelőzzük az elbocsátásokat” – vázolta a költségvetési prioritásokat a polgármester. Éppen ezért megszigorítják a tenderfüzetek előírásait, mert szerinte nem logikus, hogy egy más településről érkező vállalkozó valóban olcsóbban és jó minőségben végezhessen el egy munkálatot. „Volt már arra példa, hogy jött távolról egy vállalkozó, lenyomta az árakat, majd kiderült, hogy nem tudja tartani a vállaltakat. Nem szabad időt veszítenünk az ilyen csúszások miatt. Ezt szeretnénk a továbbiakban megelőzni és ugyanakkor a helyi vállalkozókat mozgósítani, hogy vegyenek részt a versenytárgyaláson” – magyarázta Antal Árpád András. A költségvetés-tervezet kialakításakor másik prioritásként a pályázati önrészek kifizetését határozták meg. Ugyanakkor elmondta, hogy az a szándéka, hogy amennyiben tovább csökkennek a telekárak, akkor területeket szeretne vásárolni az önkormányzatnak, amelyeket majd újabb munkahelyteremtő vállalkozásoknak bocsátana a rendelkezésükre.

A költségvetéssel kapcsolatos közmeghallgatás március 24-én, 17 órakor lesz. Az esetleges javaslatok, ötletek, vélemények kifejezhetőek írásban az illető személy nevével, lakcímével és telefonszámával együtt a fent említett irodában, vagy a zelinda@sepsi.ro e-mail címen 2009. március 23-ig.
Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.