hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

Szent György Napok, a találkozások ünnepe

2009.03.18

Idén április 19-e és 26-a között szervezi meg 18. alkalommal a Szent György Napokat a sepsiszentgyörgyi városháza - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester és Grubisics Levente, a rendezvénysorozat főszervezője.

“Szeretnénk visszahozni azt a hangulatot a Szent György napi kavalkádba, amely a kilencvenes évek közepén volt jellemző, amikor fontos erdélyi találkozási pont volt” – vezette be az idei programkínálat ismertetését Grubisics Levente főszervező. Idei sztármeghívottja a rendezvénysorozatnak Koncz Zsuzsa, aki április 26-án, a tűzijáték előtt lép fel, szombaton pedig – időrendi sorrendben - a magyarországi Moby Dick, a romániai Holográf és az angol Boney M lép fel a főszínpadon, míg péntek este Csepregi Éva szórakoztatja a nagyérdeműt. “

Ebben az évben a főszínpad helyszíne változik, ugyanis a prefektúra melletti lépcsőkre építik fel a színpadot és a közönség a Szabadság térről követheti a produkciókat. Pénteken inkább a popzene, szombaton a rock, míg vasárnap a klasszikusabbnak számító, de szórakoztató műfajok kaptak helyet. Vasárnap néptánc-találkozó lesz a főszínpadon, majd azt követően operett és musical gála a Brassói Opera művészei, Dancs Annamari és Tarján Pál közreműködésével. Természetesen nem hiányozhatnak az utcabálok sem” – számolt be Grubisics Levente. Idén fesztivál-jelleget kívánnak adni a két színpad programkínálatának, éppen ezért a koncertek délután kezdődnek, a hangpróbákat a déli órákban elvégzik, így az átállás legtöbb 15 perc lesz.

A főszervező elmondta, hogy a parkot a legnagyobb mértékben kímélni szeretnék, éppen ezért csak a vásári színpad és a kézműves vásár kap helyet a park területén. Húsz lacikonyha működik majd a központban, azonban a vendéglátóegységeknél is megkövetelik a szervezők, hogy esztétikusan alakítsák ki a környezetet.

Ugyancsak első alkalommal követhető lesz élőben a világhálón a két nagyszínpad kínálata, sőt a program azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó maga irányítsa a kamera mozgását. A hét folyamán, ahogy már megszokhatták a sepsiszentgyörgyiek, kulturális hétre kerül sor, a programról hamarosan részleteket is elárulnak a szervezők.
Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.