hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

90 ezer lejt osztottak szét

2014.02.21

Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa elbírálta a január 16-ig leadott kulturális pályázatokat, és jelentős összegeket osztott szét a sikeresen pályázó, engedéllyel rendelkező magánszemélyek és a törvényes keretek között létrehozott jogi személyek között. Sztakics Éva alpolgármestertől érdeklődtünk a részletekről.

A 2014. első félévi kulturális rendezvények vissza nem térítendő résztámogatására meghirdetett pályázatokkal három kategóriát lehetett megcélozni: művelődési, multikulturális, illetve székely értékek népszerűsítése kategóriákat.

– Idén megkésett a költségvetés, február 13-án fogadtuk el, ám iparkodtunk, hogy ne legyen komoly csúszás a pályázatok terén, így csütörtökön szavaztuk meg a büdzsét és már hétfőn elbíráltuk a támogatási kéréseket. Az első félévben összesen 90 ezer lejt osztottunk szét – részletezte az alpolgármester.

Összesen 106 pályázatot nyújtottak be, ebből 85 dossziét a művelődés kategóriában.

– Voltak nagyobb projektek is, amelyeket azért nem támogattunk, mivel az általunk nyújtott összeg csupán csepp lett volna a tengerben. Újdonságnak számít, hogy idéntől ifjúsági pályázatokat hirdettünk meg. Nem voltak kellőképpen informálva az ifjúsági szervezetek, ezúton is felhívjuk a figyelmüket, újból tegyék le pályázataikat az ifjúsági tárgykörbe – hangsúlyozta Sztakics.

A résztámogatást többségében „visszatérő” szervezetek igénylik, ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy az elmúlt években nem történt visszaélés az igénylők részéről. Igaz, olyan esetek előfordultak, hogy elmaradt a pályázatban feltüntetett esemény, ám a pénzt ilyenkor nem igényelték a szervezők.

A legnagyobb értéket, 4 ezer lejt ez alkalommal is a vasárnapi, paviloni fúvóskoncertek finanszírozására adta a hivatal, de a Guzsalyas Alapítványnak is jelentős összeget ítéltek (az Aprók táncházára 2500 lejt, illetve kézműves tevékenységekre további 2500 lejt).

–  Ezek azok a rendezvények, amelyek nélkül sokkal szegényebb lenne a város – összegzett az alpolgármester.


Archív fotó (Vargyasi Levente): fordított nap a Bod Péter Megyei Könyvtárban

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.