hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Különleges vendégek a polgármesteri hivatalban

2009.03.04

  

 
Óvodás gyermekekkel találkozott csütörtök délelőtt a hivatalban Antal Árpád András polgármester. Az Állomás negyedi Napsugár Óvoda ovisainak kezdeményezésére szervezett találkozó célja az volt, hogy a gyerekek megismerkedjenek a polgármesterrel és betekintést nyerjenek az önkormányzat életébe.
A 15 fős gyerekcsoport kérdések tömkelegével árasztotta el a polgármestert, voltak, akik arra voltak kíváncsiak, hogy szereti-e a gyerekeket, vannak-e szülei, vagy hogy sokat dolgozik-e. A kicsiket különösen a tanácsteremben felszerelt mikrofonok érdekelték, de arra is rákérdeztek, kik vannak a falon látható képeken. A polgármester megmutatta a zászlókat is, elmagyarázta melyik mit jelképez, és volt olyan gyerek, aki felismerte a székely zászlót.
     “Nemcsak örültem ennek a látogatásnak, de megtiszteltetésnek is éreztem, hogy az óvodások kíváncsiak voltak munkánkra. Fontos tudni, hogy milyen a város gyerekszemmel, mennyire élhető Sepsiszentgyörgy. Azt szeretném, hogy Sepsiszentgyörgy olyan város legyen, amelyben kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat” – mondta a találkozót követően Antal Árpád polgármester. 
A Préda Hermina és Salamon Erzsébet óvónők által vezetett Mackó-csoport gyerekei saját készítésű meglepetéssel készültek a polgármesternek, aki színes ceruzával, meséskönyvekkel és gyermekverses könyvvel illetve házicsokival ajándékozta meg fiatal látogatóit.

A találkozón jelent volt Bálint József alpolgármester is.

 

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.