hu
 

Vízelvezető csatornák az Őrkőn

2009.03.04
 
   Uniós pénzekből finanszírozzák a vízelvezető csatornák kialakítását a sepsiszentgyörgyi Őrkőn – az önkormányzati képviselők a pályázat leadásáról a szeptember 16-ai, keddi rendkívüli tanácsülésen szavaztak.
A PHARE 2006-os program keretén belül leadott pályázat  összértéke 222 270 euró (a polgármesteri hivatal önrésze 22 270 euró).
 A dokumentációt a polgármesteri hivatal a Romák Kezdeményező Csoportjával közösen készítette elő. A pályázati kiírás kötelező elemként kéri, hogy az infrastrukurális fejlesztés mellett a roma közösség képzése is szerepeljen a dokumentációban. A Romák Kezdeményező Csoportja februárban alakult meg, akkor polgármesteri rendelettel elfogadták, azonban szükség volt tanácshatározatra is, ezt az önkormányzati képviselők most megszavazták.
A megpályázott összegből a Kender és a Váradi József utcában 1250 méteren központi lefolyócsatornával ellátott 3 méter széles utat, 600 méteren nyitott földsáncot alakítanak ki – tájékoztatott Sztakics Éva alpolgármester.
„Ez a program a romaközösség helyzetének javítását célzó országos stratégia helyi szintű életbeléptetése. Az Őrkőn mintegy 1500-an élnek, és sajnos esős időben lehetetlen megközelíteni a városnak azt a részét, ezért volt fontos, hogy először a vízelvezető csatornák készüljenek el, reméljük, hogy a közeljövőben folytatni tudjuk a víz és csatornarendszer kialakítását” – mutatott rá Sztakics Éva.

A pályázati dokumentációt szeptember 17-én, szerdán adják le, a keddi tanácsülésen egyöntetűen megszavazták az erről szóló
Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.