hu
 
Csütörtök, 2024. Május 02.

Szociális központ a cél

2011.07.08

Új, a közösség szempontjából igencsak lényeges rendeltetést kap a megyeszékhelyi Gyár utca 41-es számú ingatlanja, a közüzemek egykori telephelye. Az aránylag nagy területen fekvő, több épületet is magába foglaló telep az eljövendő néhány év alatt egy sokrétű szociális intézménnyé alakul. Ennek a célnak a megvalósítása érdekében Sepsiszentgyörgy önkormányzata már megtette az első lépést, és a városi testület legutóbbi ülésén arról döntöttek, hogy az ingatlan egy részét bérbe adják a Diakónia Keresztény Alapítványnak.

Az önkormányzat feltett szándéka, hogy a jelenleg minimálisan kihasznált, elszigetelt és nagymértékben elhanyagolt, leromlott gyártelepet bevonja a szociális körforgásba – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester. A városvezető rámutatott, hogy az elképzelés szerint három részre osztanák azt, egyik részében a Diakónia Keresztény Alapítvány alakít ki a fogyatékosok számára egy központot. Emellett a Máltai Szeretetszolgálat háromszéki szervezete is kibéreli az egyik szárnyat, illetve a polgármesteri hivatal elkészítette egy bölcsőde létrehozásának terveit, amely szintén ott kap majd helyet. Utóbbi kettővel kapcsolatosan Antal Árpád András elmondta, hogy a szeretetszolgálattal egyelőre nem tárgyaltak részleteiben arról, hogy pontosan miként is zajlik majd a bérbevétel, mint ahogy az sem volt tisztázva, hogy az ingatlan melyik részére tartanak igényt. Ami a bölcsőde létrehozását illeti, ezt kizárólag minisztériumi forrásokból valósítanák meg, és e célból már benyújtottak egy pályázatot az Országos Infrastruktúra- fejlesztési Program keretében: amint az rajtol, sor kerülhet az intézmény kialakítására.

A polgármester ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy többéves projektről van szó, hiszen az ingatlan rendbetétele egyrészt a szervezetektől függ – a Diakónia már jelezte, hogy néhány alapvető javítást, korszerűsítést elvégez saját költségen –, míg a bölcsőde kialakítása elsősorban a minisztériumi program hozadéka lehet. A városvezető ugyanakkor bízik abban, hogy néhány éven belül az egykori gyártelepen egy funkcionális szociális létesítmény alakul ki.

A Gyár utcai ingatlannak jelenleg mindössze egy épülete van használatban. Ebben az Urban Locato vállalat működtet irodát, illetve a városháza irattárának egy részét is ide helyezték át ideiglenesen. Az Urban Locato mellesleg az év elejéig közel a teljes épületet használta.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással