hu
 
Hétfő, 2024. Június 17.

Népszerű az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön

2024.06.04

Egy hónapja nyitotta meg kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön. Májusban közel 1450-en használták a sportlétesítményt, fiatalok és idősebbek próbálták ki ügyességüket gördeszkával, kerékpárral vagy rollerrel a pályákon.

Egy hónappal ezelőtt fejezték be Háromszék első Skateparkjának építését és felszerelését, a hivatalos megnyitóra május 1-jén került sor.

Erdély egyik legkorszerűbb, ilyen jellegű sportlétesítményét Sepsiszentgyörgy Önkormányzata építette a Szemerja negyedben található Szabó Kati sportcsarnok mögötti területen. Ez egy nagyon fontos, hiánypótló beruházás, mivel a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára eddig nem volt kialakítva megfelelő infrastruktúra az extrém sportok gyakorlásához. 

A sportlétesítménybe a kis tornaterem mögött található Vadász utcai parkolóból lehet bejutni. A pálya naponta 9:00-22:00 óra között tart nyitva, a standard belépőjegy ára 24 lej, érvényes Sepsi Carddal rendelkezők számára 12 lej, a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 6 lej. Ugyanakkor 18 éven aluliaknak a standard jegy ára 16 lej, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 8 lej, valamint a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 4 lej. A gyermekeket kísérő felnőtteknek ingyenes a belépés de csak a pihenőhelyeket használhatják.

FONTOS! A Skatepark elemeit csak megfelelő védőfelszereléssel (fejvédő sisak, térdvédő és könyökvédő) lehet használni. Felhívjuk a sportlétesítmény használóinak a figyelmét, hogy kötelezően olvassák el és tartsák be a bejáratnál kifüggesztett szabályzatot, annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket, sérüléseket.

A Sepsi Skatepark megépítése megközelítőleg 5 millió lejbe került, a teljes finanszírozást Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a helyi költségvetésből fedezte.

A skatepark tartós, kopásálló burkolattal borított betonból készült, amelyre rudak és fémből, betonból és fából készült elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine típusú elemek kerültek. A pályák három nehézségi szint szerint készültek: kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak. A Skatepark az egyik legkorszerűbb ilyen típusú létesítmény a térségben, amely akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Mindemellett rollerek, gördeszkák és görkorcsolyák számára kialakított pályák, hullámpálya, padok, pihenőhelyek és mellékhelyiségek állnak rendelkezésre.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.

SEPSI Inst. RUN – Futóverseny Sepsiszentgyörgy ikonikus épületeiben
2024.06.05

Sepsiszentgyörgyön június 21-én, pénteken első alkalommal kerül sor olyan futóversenyre, amelyen a versenyzők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba.

Népszerű az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.06.04

Egy hónapja nyitotta meg kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön. Májusban közel 1450-en használták a sportlétesítményt, fiatalok és idősebbek próbálták ki ügyességüket gördeszkával, kerékpárral vagy rollerrel a pályákon.