hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Népszámlálás: Sepsiszentgyörgy országos első a megyeszékhelyek között

2022.06.09

Antal Árpád-András polgármester csütörtökön sajtótájékoztató keretében értékelte a népszámlálás online, önkitöltős szakaszának eredményeit. Mind a kitöltött kérdőívek, mind az érvényes kérdőívek esetében Sepsiszentgyörgy a megyeszékhelyek között országos első helyen végzett. 

Az önkitöltős szakaszban az volt a cél, hogy országos szinten a lakosság 40 százaléka kitöltse a kérdőíveket, ezt Sepsiszentgyörgy jóval meghaladta, itt ugyanis a lakosság több mint 80 százaléka vett részt az online szakaszban, ebből 68,5 százalékot érvényesítettek. 

Meg vagyunk elégedve ezzel az első, önkitöltős szakasszal, örülök annak, hogy sikerült a polgárok több mint kétharmadának érvényes kérdőívet leadnia és a maradék kevesebb mint egyharmad elérése lesz a következő hetek feladata– emelte ki Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy becsült népességéhez viszonyítva, ami 51 300 fő, még a polgárok 31,5 százalékát kell felkeresniük a számlálóbiztosoknak. Ez a folyamat elindult, a polgármester kéri a lakosokat, hogy működjenek együtt. Minden olyan háztartás esetében, ahol nem találják otthon a lakókat, egy szórólapot akasztanak a kilincsre, a számlálóbiztos elérhetőségével, amelyen kapcsolatba lehet majd lépni vele.

Pozitívan értékeljük azt, hogy abban a hét megyében, ahol magas a magyar lakosság aránya, az önkitöltős szakaszban jó eredményeket értünk el. Mind a hét megye az első 13 között volt országos szinten, az erdélyi megyék pedig mind az élvonalban voltak. Brassó végzett az első helyen, ezt követte Hargita és Kovászna megye  – összegezte a polgármester.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.