hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Népszámlálás: érvényességi ellenőrzőpont nyílik Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.05.19

Május 27-ig tart a kérdőívek önkitöltős szakasza

Annak ellenére, hogy országos viszonylatban Sepsiszentgyörgy az élen jár a népszámlálási kérdőívek kitöltésében, továbbra is magas azoknak a kérdőíveknek a száma, amelyeket nem érvényesített az Országos Statisztikai Hivatal. Ezért május 20-tól a város főterén érvényességi ellenőrző pont nyílik, ahol pár másodperc alatt bárki ellenőrizheti a kérdőív kitöltésének helyességét. 

Azoknál a személyeknél, akiknél kiderül, hogy nem volt helyes az adatbevitel, a számlálási biztosok pár perc alatt segítenek újra kitölteni a kérdőívet, jelentette be közös sajtótájékoztatón Antal Árpád-András polgármester és Zsigmond József önkormányzati képviselő.

Az önkitöltési szakasz végéig, május 27-ig hétfőtől szombatig 10–18 óra között, valamint vasárnap 10-től 16 óráig azok, akik nem kapták meg a Statisztikai Hivataltól a kitöltésről szóló visszaigazolást, ellenőrizheti a kitöltött kérdőív érvényességét a Főtéren felállított sátornál.

„Felkérjük azokat, akik még nem töltötték ki a kérdőíveket, hogy mostantól az összeírópontokon tegyék meg ezt, ugyanis csak hét nap maradt az önkitöltési szakaszból, és ha hét nap múlva derül csak ki, hogy a kitöltés érvénytelen, akkor nem lesz már lehetőség arra, hogy újból kitöltsék ebben a szakaszban.” – hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

A önkitöltési szakasz végéig, aki a városban található segítőpont bármelyikén kitölti a népszámlálási kérdőívet, továbbra is jogosult egy ingyen kávéra, amelyet május 31-ig a kampányban résztvevő öt vendéglátóegység egyikénél (News Cafe, Gado Gourmet Bistro, INdiVino, Szimpla Sepsiszentgyörgy vagy M&M Cake Express) fogyaszthat el. 

Fontos, hogy azok a személyek is reszt vegyenek a népszámlálás önkitöltési szakaszában, akik nem a bejelentett lakcímükön élnek, mert esetükben most van alkalom megszámláltani, ugyanis a következő szakaszban a számlálóbiztosok azon a lakcímen keresik fel az illető személyt, ahová hivatalosan be van jelentve” – hangsúlyozta ki Zsigmond József.

Az Országos Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint Sepsiszentgyörgyön jelenleg 36 360 személy, azaz a becsült lakosság 70,9% töltötte ki a népszámlálási kérdőíveket, így továbbra is az első helyen marad a megyeszékhelyek között.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.