hu
 
Csütörtök, 2024. Április 18.

Népszámlálás: érvényességi ellenőrzőpont nyílik Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.05.19

Május 27-ig tart a kérdőívek önkitöltős szakasza

Annak ellenére, hogy országos viszonylatban Sepsiszentgyörgy az élen jár a népszámlálási kérdőívek kitöltésében, továbbra is magas azoknak a kérdőíveknek a száma, amelyeket nem érvényesített az Országos Statisztikai Hivatal. Ezért május 20-tól a város főterén érvényességi ellenőrző pont nyílik, ahol pár másodperc alatt bárki ellenőrizheti a kérdőív kitöltésének helyességét. 

Azoknál a személyeknél, akiknél kiderül, hogy nem volt helyes az adatbevitel, a számlálási biztosok pár perc alatt segítenek újra kitölteni a kérdőívet, jelentette be közös sajtótájékoztatón Antal Árpád-András polgármester és Zsigmond József önkormányzati képviselő.

Az önkitöltési szakasz végéig, május 27-ig hétfőtől szombatig 10–18 óra között, valamint vasárnap 10-től 16 óráig azok, akik nem kapták meg a Statisztikai Hivataltól a kitöltésről szóló visszaigazolást, ellenőrizheti a kitöltött kérdőív érvényességét a Főtéren felállított sátornál.

„Felkérjük azokat, akik még nem töltötték ki a kérdőíveket, hogy mostantól az összeírópontokon tegyék meg ezt, ugyanis csak hét nap maradt az önkitöltési szakaszból, és ha hét nap múlva derül csak ki, hogy a kitöltés érvénytelen, akkor nem lesz már lehetőség arra, hogy újból kitöltsék ebben a szakaszban.” – hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

A önkitöltési szakasz végéig, aki a városban található segítőpont bármelyikén kitölti a népszámlálási kérdőívet, továbbra is jogosult egy ingyen kávéra, amelyet május 31-ig a kampányban résztvevő öt vendéglátóegység egyikénél (News Cafe, Gado Gourmet Bistro, INdiVino, Szimpla Sepsiszentgyörgy vagy M&M Cake Express) fogyaszthat el. 

Fontos, hogy azok a személyek is reszt vegyenek a népszámlálás önkitöltési szakaszában, akik nem a bejelentett lakcímükön élnek, mert esetükben most van alkalom megszámláltani, ugyanis a következő szakaszban a számlálóbiztosok azon a lakcímen keresik fel az illető személyt, ahová hivatalosan be van jelentve” – hangsúlyozta ki Zsigmond József.

Az Országos Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint Sepsiszentgyörgyön jelenleg 36 360 személy, azaz a becsült lakosság 70,9% töltötte ki a népszámlálási kérdőíveket, így továbbra is az első helyen marad a megyeszékhelyek között.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.