hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Nem várt sikernek örvend a Lábbusz program

2021.05.20

Hétfőn, május 17-én rajtolt Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Lábbusz programja. Kondor Ágota és Székely Kincső önkormányzati képviselők, a program koordinátorai sajtótájékoztató keretében ismertették az első hét tapasztalatait, a visszajelzéseket és a jövőbeli terveket. 

A gyerekek száma, akik részt vesznek a programban már az első napon felülmúlta az elvárásainkat, hiszen közel 60 tanuló sétált velünk az iskolába, azóta is megtelnek élettel a város utcái reggelente. Az önkéntesek részéről is nagy az érdeklődés és ezért nagyon hálásak vagyunk” – mondta Székely Kincső önkormányzati képviselő, a program koordinátora. 

Ismertette, hogy a tapasztalat azt mutatja, továbbra is van igény a programra. Számos építő jellegű észrevétel érkezett a városlakók részéről, így azon fognak dolgozni, hogy tovább fejlesszék és kiterjesszék mindazt, amit elkezdtek. 

Örülök, hogy a kezdeményezés ilyen fogadtatásra talált, hiszen egy olyan szükségletre épül, ami a gyerekeké és a szülőké is egyaránt. A gyerekek száma növekvő tendenciát mutat. Azt már az első héten is tapasztaltuk, hogy reggelente másképp indul a nap a sok vidám arcú gyerekkel, ezt a tanítónők is megerősítették. A jövőben új útvonalakkal bővítjük a programot, és igyekszünk az önkéntesek beosztását is előre elkészíteni.” – ismertette a közeljövőre vonatkozó terveket Kondor Ágota, önkormányzati képviselő. Kiemelte, hogy egy igazi közösségi élményt jelent a gyerekeknek, ami az egészséges életmód kialakítása mellett, hozzájárul a szociális készségek fejlesztéséhez, utóbbiban az elmúlt másfél évben nem igazán volt része a tanulóknak. 

A Lábbusszal iskolába járó gyerekeket matricákkal jutalmazzák, a legtöbbet összegyűjtő tanulók pedig ajándékban is részesülnek majd, a szervezők pedig további meglepetésekkel is készülnek.

Június elsejétől újabb tanügyi intézmények is felkerülnek a Lábbusz útvonalára, bevonva a gyerekeket a város több részéről is, így a Református Kollégium, a Nicolae Colan Általános Iskola, a Váradi József Általános Iskola vagy a Gödri Ferenc Általános iskola irányába.

A hosszú távú cél az, hogy a szülők bevonásával a program önjáróvá váljon, hiszen kevés támogatást igényel. Fontos, hogy mindenki magáénak érezze, ez csak így fog tudni megvalósulni” – zárta a program ismertetését Kondor Ágota. 

Jövő héten a Tamási Áron Színház színészei lesznek a „buszsofőrök”, köztük Benedek Ágnes, Damokos Albu Annamária, Korodi Janka és Pálffy Tibor kísérik majd iskolába a gyerekeket.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.