hu
 
Szombat, 2022. Január 29.

Nem drágítja a szemétszállítási díjakat a Tega Rt.

2022.01.12

2022-ben is kedvezményben részesülnek azok, akik előre kifizetik szolgáltatás ellenértékét

„2022 az ország legtöbb köztisztasági vállalatánál jelentős drágulást hozott. A díjszabásaink eddig sem szerepeltek a drágák közt, olcsóbb is leginkább olyan településeken volt, ahol nem gyűjtöttek szelektíven, illetve régi szemétdombra ürítették a hulladékot, nem foglalkozva az egészségügyi kockázattokkal. Elég gondot jelent az embereknek a drága gáz, villany, mi azt szerettük volna, hogy 2022-ben ne kelljen többet fizetniük, egyelőre úgy tűnik, hogy ezt tudjuk is tartani” – közölte Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója.

A TEGA Rt. 2022-ben is kedvezményes fizetési lehetőséget nyújt azoknak, akik előzetesen akarnak fizetni: április 30-ig egész évre 10%, fél évre 5% kedvezményt kapnak az előzetesen törlesztők. A kedvezmény azokra a jogi személyekre is érvényes, akiknek a szerződése előre rögzíti a hulladék mennyiségét.

A 70 évesnél idősebb, 800 lej alatti nyugdíjjal rendelkező idős személyeknek egyáltalán nem kell fizetniük a hulladékszállításért, a 801-1000 lejes nyugdíjjal rendelkezők pedig 50% kedvezményben részesülnek. Fontos, hogy a kedvezmény akkor érvényes, ha egy 2022-es nyugdíjszelvénnyel alátámasztják a kérésüket, ennek határideje március utolsó napja és minden évben ezt újra le kell tenni.

A TEGA Rt. arra kéri a sepsiszentgyörgyi és baróti városlakókat, hogy a karácsonyfákat, amelyekre már nem tartanak igényt, tegyék a hulladékgyűjtőkhöz és ne dobják azokat be a kukákba.

(A Tega Rt. sajtóközleménye)

Idén is folytatódik az Értéket adunk roncsautódnak! elnevezésű program
2022.01.28

Kiterjesztették a Sepsiszentgyörgyön legalább öt éve forgalomba írt gépjárművekre is, a korábbi tíz év helyett

Ingyenes szélessávú internethez lehet csatlakozni Sepsiszentgyörgyön
2022.01.28

Egyetlen kattintással ingyenesen lehet csatlakozni a vezeték nélküli, szélessávú internethez Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban és a Sepsi Arénánál a WIFI4EU program jóvoltából.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta az eddigi legmagasabb éves költségvetését
2022.01.27

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa csütörtökön, a január 27-i soros tanácsülésen elfogadta a város 2022-es évre vonatkozó költségvetését. 

Hétvégén óránként indulnak autóbuszok Sugásfürdőre
2022.01.26

Az időjárási viszonyoknak és a hóágyúzásnak köszönhetően mindkét sípálya működik Sugásfürdőn.

Lakónegyedi parkolóhelybérlési kisokos Sepsiszentgyörgyön
2022.01.21

Sepsiszentgyörgyön a lakossági parkolóhelyek bérbeadását az utólag módosított és kiegészített 2009/55-os helyi tanácshatározat szabályozza, amelynek értelmében a parkolóhelyek bérbeadása árverés útján történik.