hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Nem drágítja a szemétszállítási díjakat a Tega Rt.

2022.01.12

2022-ben is kedvezményben részesülnek azok, akik előre kifizetik szolgáltatás ellenértékét

„2022 az ország legtöbb köztisztasági vállalatánál jelentős drágulást hozott. A díjszabásaink eddig sem szerepeltek a drágák közt, olcsóbb is leginkább olyan településeken volt, ahol nem gyűjtöttek szelektíven, illetve régi szemétdombra ürítették a hulladékot, nem foglalkozva az egészségügyi kockázattokkal. Elég gondot jelent az embereknek a drága gáz, villany, mi azt szerettük volna, hogy 2022-ben ne kelljen többet fizetniük, egyelőre úgy tűnik, hogy ezt tudjuk is tartani” – közölte Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója.

A TEGA Rt. 2022-ben is kedvezményes fizetési lehetőséget nyújt azoknak, akik előzetesen akarnak fizetni: április 30-ig egész évre 10%, fél évre 5% kedvezményt kapnak az előzetesen törlesztők. A kedvezmény azokra a jogi személyekre is érvényes, akiknek a szerződése előre rögzíti a hulladék mennyiségét.

A 70 évesnél idősebb, 800 lej alatti nyugdíjjal rendelkező idős személyeknek egyáltalán nem kell fizetniük a hulladékszállításért, a 801-1000 lejes nyugdíjjal rendelkezők pedig 50% kedvezményben részesülnek. Fontos, hogy a kedvezmény akkor érvényes, ha egy 2022-es nyugdíjszelvénnyel alátámasztják a kérésüket, ennek határideje március utolsó napja és minden évben ezt újra le kell tenni.

A TEGA Rt. arra kéri a sepsiszentgyörgyi és baróti városlakókat, hogy a karácsonyfákat, amelyekre már nem tartanak igényt, tegyék a hulladékgyűjtőkhöz és ne dobják azokat be a kukákba.

(A Tega Rt. sajtóközleménye)

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.