hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Négy éves a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi

2021.01.28

A sepsiszentgyörgyi kulturális életből való 20 évnyi hiánya után, a négy éve nyílt Művész Mozi by Cityplex Sepsiszentgyörgy egyik legkedveltebb szabadidős tevékenységének ad otthont. A mozi a film szerelmeseit két teremmel várja, egy 80 és egy 76 férőhelyessel, melyekben 2D-s és 3D-s filmek is megtekinthetők. A 2017-ben újranyílt filmszínház küszöbét azóta több mint 140 ezer néző lépte át és megközelítőleg 750 filmet vetítettek több mint 7500 alkalommal.

Hetente mintegy tíz film vetítésére kerül sor, köztük megtalálhatók a legújabb siker- és fesztiválfilmek, európai művészfilmek, gyermek- és családi filmek, román és magyar alkotások, de nem hiányozhatnak a helyi alkotók dokumentumfilmjei sem. A filmszínház rendszeresen magyar szinkronos filmekkel is várja a helyi közönséget. A folyamatosan magas nézőszám azt jelzi, hogy az intézmény óriási közösségi igényt elégít ki.

2018 októberében a Művész Mozi bekerült az Europa Cinemas európai mozihálózat tagjai közé. Az Europa Cinemas az első olyan hálózat, amely kiemelt figyelmet szentel az európai filmeknek. A szervezet fő célkitűzése, hogy támogatást nyújtson azoknak a filmszínházaknak, amelyek elsősorban európai filmeket mutatnak be, és kiemelten kezelik a fiataloknak szóló események szervezését.

A hetente frissülő programkínálat a http://arta.cityplex.ro oldalon érhető el, ahol előzetes foglalásra is van lehetőség.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.