hu
 
Kedd, 2024. Április 16.

Négy éves a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi

2021.01.28

A sepsiszentgyörgyi kulturális életből való 20 évnyi hiánya után, a négy éve nyílt Művész Mozi by Cityplex Sepsiszentgyörgy egyik legkedveltebb szabadidős tevékenységének ad otthont. A mozi a film szerelmeseit két teremmel várja, egy 80 és egy 76 férőhelyessel, melyekben 2D-s és 3D-s filmek is megtekinthetők. A 2017-ben újranyílt filmszínház küszöbét azóta több mint 140 ezer néző lépte át és megközelítőleg 750 filmet vetítettek több mint 7500 alkalommal.

Hetente mintegy tíz film vetítésére kerül sor, köztük megtalálhatók a legújabb siker- és fesztiválfilmek, európai művészfilmek, gyermek- és családi filmek, román és magyar alkotások, de nem hiányozhatnak a helyi alkotók dokumentumfilmjei sem. A filmszínház rendszeresen magyar szinkronos filmekkel is várja a helyi közönséget. A folyamatosan magas nézőszám azt jelzi, hogy az intézmény óriási közösségi igényt elégít ki.

2018 októberében a Művész Mozi bekerült az Europa Cinemas európai mozihálózat tagjai közé. Az Europa Cinemas az első olyan hálózat, amely kiemelt figyelmet szentel az európai filmeknek. A szervezet fő célkitűzése, hogy támogatást nyújtson azoknak a filmszínházaknak, amelyek elsősorban európai filmeket mutatnak be, és kiemelten kezelik a fiataloknak szóló események szervezését.

A hetente frissülő programkínálat a http://arta.cityplex.ro oldalon érhető el, ahol előzetes foglalásra is van lehetőség.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.