hu
 
Kedd, 2021. Március 09.

Négy éves a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi

2021.01.28

A sepsiszentgyörgyi kulturális életből való 20 évnyi hiánya után, a négy éve nyílt Művész Mozi by Cityplex Sepsiszentgyörgy egyik legkedveltebb szabadidős tevékenységének ad otthont. A mozi a film szerelmeseit két teremmel várja, egy 80 és egy 76 férőhelyessel, melyekben 2D-s és 3D-s filmek is megtekinthetők. A 2017-ben újranyílt filmszínház küszöbét azóta több mint 140 ezer néző lépte át és megközelítőleg 750 filmet vetítettek több mint 7500 alkalommal.

Hetente mintegy tíz film vetítésére kerül sor, köztük megtalálhatók a legújabb siker- és fesztiválfilmek, európai művészfilmek, gyermek- és családi filmek, román és magyar alkotások, de nem hiányozhatnak a helyi alkotók dokumentumfilmjei sem. A filmszínház rendszeresen magyar szinkronos filmekkel is várja a helyi közönséget. A folyamatosan magas nézőszám azt jelzi, hogy az intézmény óriási közösségi igényt elégít ki.

2018 októberében a Művész Mozi bekerült az Europa Cinemas európai mozihálózat tagjai közé. Az Europa Cinemas az első olyan hálózat, amely kiemelt figyelmet szentel az európai filmeknek. A szervezet fő célkitűzése, hogy támogatást nyújtson azoknak a filmszínházaknak, amelyek elsősorban európai filmeket mutatnak be, és kiemelten kezelik a fiataloknak szóló események szervezését.

A hetente frissülő programkínálat a http://arta.cityplex.ro oldalon érhető el, ahol előzetes foglalásra is van lehetőség.

A hétvégi vásár a nőnap jegyében zajlik
2021.03.05

Sepsiszentgyörgyön, hétvégén, azaz március 6-7. között újra megszervezik a Helyi termelők és kézművesek vásárát, ezúttal azonban mindezt a nemzetközi nőnapra, azaz március 8-ra kiélezve.

Dán filmnapok a sepsiszentgyörgyi Művész moziban
2021.03.04

Március 5 és 18 között első alkalommal szerveznek Dán Filmnapokat a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban, amelynek keretében betekintést nyerhetünk a dán filmekre jellemző provokatív témák művészi szintű boncolgatásába. A legtöbb esetben intim drámákat látunk, amelyek morális, etikai és jogi kérdéseket feszegetnek, de amelyekre sosem kapunk egyértelmű, helyes válaszokat.

Stratégiai együttműködést kezdeményez a BBTE a háromszéki önkormányzatokkal
2021.03.04

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE), valamint Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala stratégiai partnerségi szerződés megkötésére készül.

Lehet még jelentkezni lakónegyedi parkolóhelyekre bérlésére
2021.03.04

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a város több utcájában szervezett licitet a lakónegyedi parkolóhelyekre. Mindeddig összesen 227 parkolóhelyet sikerült bérbeadni, 21 helyre még továbbra is lehet jelentkezni.

Négy napos eseménysorozattal tisztelegnek a hősök előtt Sepsiszentgyörgyön
2021.03.04

Sepsiszentgyörgyön négy napos eseménysorozattal emlékeznek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharcra, azonban idén is elmarad a március 15-i ünnepi műsor a Főtéren és az azt megelőző díszfelvonulás.