hu
 
Péntek, 2024. Március 29.

Megyei szintű projekt Kovászna megyei diákok és pedagógusok részére

2021.11.09

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával, a Nicolae Colan Általános Iskola és a Cadincas Egyesület által megszervezett Sokszínűség és egyenlőség elnevezésű megyei projekt célja a román és magyar tannyelvű elemi osztályos és felső tagozatos diákok készségeinek és képességeinek fejlesztése, valamint a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek iskolai beilleszkedési stratégiáinak megismertetése a Kovászna megyei tanárokkal.

Ennek értelmében az elemi osztályos és felső tagozatos diákok alkotói pályázatra nevezhetnek be képzőművészeti és irodalmi alkotásaikkal, amelyeket 2021. november 26-ig a proiectescoalacolan@gmail.com e-mail címre vagy postai úton a következő címre küldhetnek el: Nicolae Colan Általános Iskola, Ciorici Ana (elemi osztályok) és Cornea Adriana (felső tagozat), valamint Bodor Vilma (magyar tagozat) figyelmébe, Sepsiszentgyörgy, Tulipán utca, 7. szám, Kovászna megye, postakód: 520086.

A szabályzattal kapcsolatos további részleteket ITT olvashat.

A jelentkezési űrlap elérhető ITT.

Hatékony munkastratégiák a sajátos nevelési igénnyel (SNI) élő gyermekek iskolai integrációjában című szimpózium

A Sokszínűség és egyenlőség projekt keretében a szervezők meghívják a hagyományos és a speciális oktatásban tevékenykedő Kovászna megyei pedagógusokat, hogy vegyenek részt egy online szimpóziumon, melynek címe a Hatékony munkastratégiák a sajátos nevelési igénnyel (SNI) élő gyermekek iskolai integrációjában.

Azok a pedagógusok, akik részt kívánnak venni a szimpóziumon, az ITT található regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezhetnek. A jelentkezési űrlapot minden résztvevő pedagógusnak 2021. november 15-ig e-mailen kell elküldenie a szimpóziumra szánt dolgozatával együtt a proiectescoalacolan@gmail.com címre. Az online szimpóziumra 2021. novemberében kerül sor, a pontos időpontról és a bejelentkezési linkről a résztvevők e-mailben kapnak tájékoztatást.

A szimpózium előadásai egy ISSN- folyóiratban fognak megjelenni, amelyek követendő példákkal szolgálnak majd a Kovászna megyei pedagógusok számára. Az eseményen jelenlévők részvételi oklevelet kapnak, amelyeket e-mailen küldenek el a szervezők.

A szabályzattal kapcsolatos további részleteket ITT olvashat.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.