hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Megyei szintű projekt Kovászna megyei diákok és pedagógusok részére

2021.11.09

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával, a Nicolae Colan Általános Iskola és a Cadincas Egyesület által megszervezett Sokszínűség és egyenlőség elnevezésű megyei projekt célja a román és magyar tannyelvű elemi osztályos és felső tagozatos diákok készségeinek és képességeinek fejlesztése, valamint a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek iskolai beilleszkedési stratégiáinak megismertetése a Kovászna megyei tanárokkal.

Ennek értelmében az elemi osztályos és felső tagozatos diákok alkotói pályázatra nevezhetnek be képzőművészeti és irodalmi alkotásaikkal, amelyeket 2021. november 26-ig a proiectescoalacolan@gmail.com e-mail címre vagy postai úton a következő címre küldhetnek el: Nicolae Colan Általános Iskola, Ciorici Ana (elemi osztályok) és Cornea Adriana (felső tagozat), valamint Bodor Vilma (magyar tagozat) figyelmébe, Sepsiszentgyörgy, Tulipán utca, 7. szám, Kovászna megye, postakód: 520086.

A szabályzattal kapcsolatos további részleteket ITT olvashat.

A jelentkezési űrlap elérhető ITT.

Hatékony munkastratégiák a sajátos nevelési igénnyel (SNI) élő gyermekek iskolai integrációjában című szimpózium

A Sokszínűség és egyenlőség projekt keretében a szervezők meghívják a hagyományos és a speciális oktatásban tevékenykedő Kovászna megyei pedagógusokat, hogy vegyenek részt egy online szimpóziumon, melynek címe a Hatékony munkastratégiák a sajátos nevelési igénnyel (SNI) élő gyermekek iskolai integrációjában.

Azok a pedagógusok, akik részt kívánnak venni a szimpóziumon, az ITT található regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezhetnek. A jelentkezési űrlapot minden résztvevő pedagógusnak 2021. november 15-ig e-mailen kell elküldenie a szimpóziumra szánt dolgozatával együtt a proiectescoalacolan@gmail.com címre. Az online szimpóziumra 2021. novemberében kerül sor, a pontos időpontról és a bejelentkezési linkről a résztvevők e-mailben kapnak tájékoztatást.

A szimpózium előadásai egy ISSN- folyóiratban fognak megjelenni, amelyek követendő példákkal szolgálnak majd a Kovászna megyei pedagógusok számára. Az eseményen jelenlévők részvételi oklevelet kapnak, amelyeket e-mailen küldenek el a szervezők.

A szabályzattal kapcsolatos további részleteket ITT olvashat.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.