hu
 
Szombat, 2024. Április 27.

Megváltoztak a belépőjegyek árai a sepsiszentgyörgyi és sugásfürdői sport- és szabadidős létesítményekben

2023.01.04

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa a Sepsi ReKreatív által működtetett sport- és szabadidős létesítmények belépőjegyeinek ármódosításáról szavazott. A változások többek között a fedett uszodát, a sípályákat, a korcsolyapályákat, a Sugás Spa-t, a városi strandot és a teniszpályákat érintik. 

Az áremelésre – melyre 2017 óta nem került sor – a közüzemi díjak (gáz, áram), valamint a személyzeti és üzemanyagköltségek folyamatos emelkedése miatt volt szükség.

A változások értelmében ettől az évtől kezdődően a standard belépő ára a fedett uszodába egy személy részére 42 lejbe (a Sepsi Carddal rendelkezők számára 21 lejbe, a nagycsaládos kártyával rendelkezők számára 11 lejbe) kerül. A kiskorúaknak és a 60 év felettieknek 28 lejt (Sepsi Card-al 14 lejt, nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 7 lejt) kell fizetniük. A havi standard bérletek új ára 140 lej, a kiskorúak és a 60 év felettiek számára pedig 48 lej. 

A sugásfürdői sípályákon megfelelő időjárási viszonyok esetében, a síszezon kezdetével a következőképpen alakulnak az új árak: 12 lej a standard jegy egy felvonásra (6 lej Sepsi Carddal, 3 lej nagycsaládos kártyával). Az 5-18 év közötti gyermekek és a 60 év feletti személyek részére egy felvonás 9 lejbe, a Sepsi Carddal rendelkezőknek 5 lejbe, míg a nagycsaládosoknak 3 lejbe kerül.

A Sepsi Aréna melletti fedett és a főtéri szabadtéri korcsolyapályán az új árak szerint egy személy 21 lejért korcsolyázhat (11 lejért a Sepsi Carddal és 6 lejért a nagycsaládos kártyával rendelkezők). A gyermekek és a 60 év felettiek 15 lejért csúszhatnak (a belépőjegy 8 lejbe kerül a Sepsi Carddal és 4 lejbe a nagycsaládos kártyával). 

A Sepsi Aréna és a központi zöldségpiac mellett található teniszpályákat idéntől 40 lejért lehet kibérelni egy órára. Nyáron a városi strandra 56 lejért (Sepsi Carddal rendelkezők 28 lejért, a nagycsaládosok 14 lejért) válthatnak majd belépőjegyet a csobbanni vágyók. A gyermekek és a 60 év felettiek 38 lejért léphetnek be a strandra (a belépőjegy ára 19 lej lesz Sepsi Carddal és 10 lej a nagycsaládosok számára). 

További részletek a létesítmények nyitvatartásáról és a belépőjegyek árairól a www.rekreativ.club oldalon találhatók.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.