hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Megújult tantermek a Székely Mikó Kollégiumban

2023.02.08

Befejeződtek a Székely Mikó Kollégium Erzsébet Park felőli épületszárnyának belső felújítási munkálatai, ahol a tanulók már birtokukba vették a korszerűen felszerelt osztálytermeket. A teljes körű felújítási munkálatok során eltávolították a régi fal- és padlóburkolatot, újakra cserélték a régi, rossz állapotban lévő ajtókat, ablakokat. Kicserélték a teljes víz-, fűtés- és villanyhálózatot, a padlózatot, valamint új nyílászárókat szereltek fel, ugyanakkor megújultak a folyosók és a mellékhelyiségek is.

Modern iskolai felszereléssel, interaktív táblákkal, valamint ergonomikus székekkel, színes bútorzattal gazdagodtak az osztálytermek, ugyanakkor hatékonyabb fűtőtestekre, energiatakarékos égőkre cserélték a régieket.

Megújult a főépület Erzsébet park felőli szárnyának homlokzata is, valamint leszigetelték a tetőzet alatti részt. A talapzatnál az utolsó simítások vannak még hátra, amelyet az időjárás függvényében, tavasszal befejeznek.

Az említett épületszárny felújításának befejezetével következik a Gróf Mikó Imre utcai szárny és egykori Jókai-nyomda épületének teljes felújítása. A Székely Mikó Kollégium korszerűsítése a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a programból 8 millió lejt kap az önkormányzat a munkálatokra, az összeg többi részét a helyi költségvetésből pótolja.

Sepsiszentgyörgyön jelenleg még az Árvácska Napköziotthonos Óvodában és a Mihai Viteazul Főgimnáziumban zajlanak hasonló felújítási munkálatok.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.