hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Megújul az Állomás negyedi tó és környéke

2021.08.30

Az Állomás negyedi tó és környékének rendezését június közepén kezdték el a régészeti feltárási munkálatokkal, amely az építési engedély kibocsátásának feltétele volt. Ezt a feltételt a Székely Nemzeti Múzeum szakemberei határidő előtt teljesítették.

A feltárással egyidejűleg lezajlott a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására is, amelyet helyi vállalkozások nyertek meg. A Kulturális Minisztérium feltételként szabta meg, hogy a munkálatok továbbra is régészeti felügyelet mellett történjenek, így amint megkötik az erre vonatkozó szerződést, elkezdődhetnek a munkálatok.

Első lépésként területrendezésre kerül sor, megerősítik és szigetelni fogják a tó medrét, a vízveszteség pótlására szivattyúkat használnak, így alkalmas lesz a csónakázásra.

A tervek szerint a tó és környékének helyreállításával közel háromhektárnyi zöldövezetet alakítanak ki, sétányokat, kávézót és illemhelyet építenek, de lesz egy tartán bevonatú futópálya, kosárlabda- és futballpálya is. Parkolóhelyeket alakítanak ki, köztéri vezeték nélküli internethálózatot tesznek elérhetővé, a kialakított park fotovoltaikus panelekkel és LED-technológiával lesz megvilágítva és biztonsági kamerákkal ellátva.

A műszaki tervet több rendben módosítani kellett a szigorú szabályok miatt, ezért a munkálatok csak most kezdődhetnek el.

A közel 18 millió lejes beruházásnak a tervek szerint 2023 decemberéig kell megvalósulnia, a pályázattal kapcsolatos további részletek ITT olvashatók.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.