hu
 
Szombat, 2021. Szeptember 18.

Megújul az Állomás negyedi tó és környéke

2021.08.30

Az Állomás negyedi tó és környékének rendezését június közepén kezdték el a régészeti feltárási munkálatokkal, amely az építési engedély kibocsátásának feltétele volt. Ezt a feltételt a Székely Nemzeti Múzeum szakemberei határidő előtt teljesítették.

A feltárással egyidejűleg lezajlott a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására is, amelyet helyi vállalkozások nyertek meg. A Kulturális Minisztérium feltételként szabta meg, hogy a munkálatok továbbra is régészeti felügyelet mellett történjenek, így amint megkötik az erre vonatkozó szerződést, elkezdődhetnek a munkálatok.

Első lépésként területrendezésre kerül sor, megerősítik és szigetelni fogják a tó medrét, a vízveszteség pótlására szivattyúkat használnak, így alkalmas lesz a csónakázásra.

A tervek szerint a tó és környékének helyreállításával közel háromhektárnyi zöldövezetet alakítanak ki, sétányokat, kávézót és illemhelyet építenek, de lesz egy tartán bevonatú futópálya, kosárlabda- és futballpálya is. Parkolóhelyeket alakítanak ki, köztéri vezeték nélküli internethálózatot tesznek elérhetővé, a kialakított park fotovoltaikus panelekkel és LED-technológiával lesz megvilágítva és biztonsági kamerákkal ellátva.

A műszaki tervet több rendben módosítani kellett a szigorú szabályok miatt, ezért a munkálatok csak most kezdődhetnek el.

A közel 18 millió lejes beruházásnak a tervek szerint 2023 decemberéig kell megvalósulnia, a pályázattal kapcsolatos további részletek ITT olvashatók.

Újraindulnak a Lábbusz járatai a sepsiszentgyörgyi iskolákba
2021.09.15

Szeptember 20-tól a már jól megszokott gyűjtőpontoktól és  útvonalakon sétálhatnak iskolába reggelente a gyerekek.

A tizenegyedik Őszi Vásár és Kultúrszüret programja
2021.09.09

Idén tizenegyedik alkalommal kerül megszervezésre az Őszi Vásár és Kultúrszüret Sepsiszentgyörgy Főterén szeptember 16. és 19. között. A szőlő témájára épített őszi ünnepen a gyerekfoglalkozásokkal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket a szervezők.

Zajlanak a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben
2021.09.09

Készülnek a tanévkezdésre a sepsiszentgyörgyi tanintézmények, több helyen is zajlanak a különböző felújítási munkálatok, hőszigetelések.

Tájfutó bajnokság Sepsiszentgyörgyön
2021.09.08

A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna város önkormányzataival és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokságot szeptember 10-12. között, a sepsiszentgyörgyi szakasz az Erzsébet parkban zajlik szeptember 10-én, 18 órai kezdettel. 

Útfestésre kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában
2021.09.08

Csütörtöktől, szeptember 9-től az úttest és a parkolók festésére kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában.