hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Megtiltják a sofőriskolás autók csúcsidőben való közlekedését Sepsiszentgyörgyön

2022.02.24

A Helyi Tanács elfogadta a határozatot, amely február 28-án lép hatályba

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa csütörtökön elfogadta azt a határozattervezetet, amely megtiltja a sofőriskolás autók számára a csúcsidőben való közlekedést a város egész területén.

Az elfogadott határozattervezetet többször módosították, miután Antal Árpád polgármester szerda este megbeszélést folytatott a város autósiskoláinak képviselőivel.

A találkozót követően a felek egybehangzóan arra a döntésre jutottak, hogy a sofőriskolás autóknak tilos lesz a város területén közlekedniük hétköznaponként 7:30-8:30 és 15:30-16:30 óra között. Az tiltó intézkedés nem vonatkozik a hétvégékre, az ünnepnapokra és az iskolai szünidőkre.

„Ezt a döntést az autósiskolák képviselői is támogatják, így az intézkedés február 28-án, hétfőtől már hatályba is léphet. Ez a határozat nem az autósiskolák ellen irányul, mindannyian együtt érzünk azokkal, akik most tanulnak vezetni, de az elmúlt 30 évben sok minden megváltozott. A poligonok eltűnése az oka annak, hogy nehezebb lett a közlekedés, mert az autósiskolások közvetlenül a forgalomban tanulják meg azokat az alapmanővereket, amelyeket korábban a poligonban tanultak meg" – mondta Antal Árpád polgármester.

Hozzátette, hogy mindannyiunk érdeke, hogy ne keltsünk feszültséget a gépjárművezetők körében azzal, ha egy kezdő sofőr lassabban indul el egy útkereszteződésben, vagy az alacsony sebessége miatt akadályozza a forgalmat.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.