hu
 
Csütörtök, 2021. Január 28.

Megnyílt a kis sípálya Sugásfürdőn. Hétvégén óránként lehet autóbusszal a helyszínre látogatni

2021.01.14

 Hétvégén óránként lehet autóbusszal a helyszínre látogatni

Az időjárási viszonyoknak és a hóágyúzásnak köszönhetően megnyílt a kis sípálya Sugásfürdőn. A torlódások elkerülése végett a hétvégén a Multi-Trans helyi közszállítási vállalat autóbuszával is lehetőség lesz megközelíteni az üdülőtelepet, ami a megszokott menetrenden kívül óránként fog közlekedni. 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján egy időben legtöbb 150 autó tud parkolni Sugásfürdőn, ezért a torlódás elkerülése végett a sípálya nyitvatartásának ideje alatt a közszállítási vállalat munkatársai óránként fogják szállítani a síelni vágyókat a jegyszedő butiktól az üdülőtelepig, és vissza. A buszjegy ára egy útra 2 lej 50 baniba kerül. A busszal való utazás esetén nem kell kifizetni a 3 lejes belépő díját. A kis sípálya szombaton és vasárnap 9-től 21 óráig tart nyitva. 

Az első járat reggel 10 órától indul, az Erzsébet parkban, a Kálvin téren és a sorompónál is felszállhatnak az utasok. Az autóbusz Sugásfürdőn megfordul és a sorompónál újra felveszi majd a várakozó utasokat, így minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé közlekedhetnek a jegyszedőház és Sugásfürdő között az utasok egészen 21:30-ig, ekkor indul vissza a város fele az utolsó járat.  

Gépjárművel csak akkor lehet majd kimenni a helyszínre, ha üres hely szabadul fel, az autókat a sorompó melletti részen lehet parkolni. Az Erzsébet parki buszmegállóból továbbra is program szerint szállítják az utasokat, Sugásfürdőre 10 és 16 órakor indul járat, visszafelé pedig 13 és 19 órakor.

A sízés közben is kötelező az arcmaszk viselése és a távolság betartása, az öltözők zárva tartanak, az illemhelyiség azonban használható lesz. A tervek szerint, a következő napokban a nagypálya megnyitására is sor kerül. A téli sportok kedvelői hétfőtől csütörtökig 15-től 20 óráig, pénteken 15-től 21 óráig, hétvégén 9-től 21 óráig használhatják a pályákat.

Egy felvonás ára 4 lejbe kerül, a 18 év alatti gyerekek, a 60 év feletti és a fogyatékkal élő személyek pedig kedvezményben részesülnek. Ingyen mehetnek a pályára a 130 cm-nél alacsonyabb gyermekek, illetve a nemzeti- és olimpiai kerettagok. A bérletek ára 9 és 150 lej között váltakozik, a felvonások számától függően.

A Sepsi ReKreativ honlapján élőben, webkamerákkal lehet követni a sípályák állapotát és kihasználtságát. Sugásfürdőn lehetőség van sí- és snowboard felszerelés bérlésére is. 

Négy éves a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi
2021.01.28

A sepsiszentgyörgyi kulturális életből való 20 évnyi hiánya után, a négy éve nyílt Művész Mozi by Cityplex Sepsiszentgyörgy egyik legkedveltebb szabadidős tevékenységének ad otthont. A 2016-ban újranyílt filmszínház küszöbét azóta több mint 140 ezer néző lépte át és megközelítőleg 750 filmet vetítettek több mint 7500 alkalommal.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új oltóközpontokat készít elő
2021.01.28

Felhívás az oltási kampányban részt venni kívánó orvosok és egészségügyi asszisztensek részére.

Új díjszabások a sepsiszentgyörgyi köztemetőben
2021.01.26

Az önkormányzat új sírhelyeket igyekszik beazonosítani bérbeadás céljából

Felhívás a garázstulajdonosok részére
2021.01.26

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felkéri a város közterületén található garázsok tulajdonosait, hogy adatfrissítés céljából február 15-ig vegyék fel a kapcsolatot az intézmény munkatársaival. 

Mindeddig közel 1000 fiatal vett részt az önkormányzat ifjúsági konzultációján
2021.01.25

A felmérés célja elsősorban a 14-35 év közötti fiatalok Sepsiszentgyörgyről (a város által nyújtott lehetőségek, köztük a kultúra, szabadidő és oktatás), illetve a városvezetésről alkotott képének feltérképezése. A válaszokat március elején értékelik ki.