hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Megnyílt a kis sípálya Sugásfürdőn. Hétvégén óránként lehet autóbusszal a helyszínre látogatni

2021.01.14

 Hétvégén óránként lehet autóbusszal a helyszínre látogatni

Az időjárási viszonyoknak és a hóágyúzásnak köszönhetően megnyílt a kis sípálya Sugásfürdőn. A torlódások elkerülése végett a hétvégén a Multi-Trans helyi közszállítási vállalat autóbuszával is lehetőség lesz megközelíteni az üdülőtelepet, ami a megszokott menetrenden kívül óránként fog közlekedni. 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján egy időben legtöbb 150 autó tud parkolni Sugásfürdőn, ezért a torlódás elkerülése végett a sípálya nyitvatartásának ideje alatt a közszállítási vállalat munkatársai óránként fogják szállítani a síelni vágyókat a jegyszedő butiktól az üdülőtelepig, és vissza. A buszjegy ára egy útra 2 lej 50 baniba kerül. A busszal való utazás esetén nem kell kifizetni a 3 lejes belépő díját. A kis sípálya szombaton és vasárnap 9-től 21 óráig tart nyitva. 

Az első járat reggel 10 órától indul, az Erzsébet parkban, a Kálvin téren és a sorompónál is felszállhatnak az utasok. Az autóbusz Sugásfürdőn megfordul és a sorompónál újra felveszi majd a várakozó utasokat, így minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé közlekedhetnek a jegyszedőház és Sugásfürdő között az utasok egészen 21:30-ig, ekkor indul vissza a város fele az utolsó járat.  

Gépjárművel csak akkor lehet majd kimenni a helyszínre, ha üres hely szabadul fel, az autókat a sorompó melletti részen lehet parkolni. Az Erzsébet parki buszmegállóból továbbra is program szerint szállítják az utasokat, Sugásfürdőre 10 és 16 órakor indul járat, visszafelé pedig 13 és 19 órakor.

A sízés közben is kötelező az arcmaszk viselése és a távolság betartása, az öltözők zárva tartanak, az illemhelyiség azonban használható lesz. A tervek szerint, a következő napokban a nagypálya megnyitására is sor kerül. A téli sportok kedvelői hétfőtől csütörtökig 15-től 20 óráig, pénteken 15-től 21 óráig, hétvégén 9-től 21 óráig használhatják a pályákat.

Egy felvonás ára 4 lejbe kerül, a 18 év alatti gyerekek, a 60 év feletti és a fogyatékkal élő személyek pedig kedvezményben részesülnek. Ingyen mehetnek a pályára a 130 cm-nél alacsonyabb gyermekek, illetve a nemzeti- és olimpiai kerettagok. A bérletek ára 9 és 150 lej között váltakozik, a felvonások számától függően.

A Sepsi ReKreativ honlapján élőben, webkamerákkal lehet követni a sípályák állapotát és kihasználtságát. Sugásfürdőn lehetőség van sí- és snowboard felszerelés bérlésére is. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.