hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Még egy hétig lehet szavazni a TabakFórumon

2022.04.13

A sepsitabak.ro oldalon eddig több mint 10 000 szavazatot adtak le az egykori dohánygyár jövőjéről.

Az egykori dohánygyár jövője nagymértékben foglalkoztatja a sepsiszentgyörgyi közösséget. Ezt mutatja a www.sepsitabak.ro oldalon lévő online fórumon eddig leadott több mint 10 000 szavazat, ahogyan az is, hogy rengetegen jelentkeztek az első dohánygyári nyílt napra.

Az önkormányzat által indított online felmérés, amelynek célja feltérképezni a műemlék épületegyüttes jövőjéhez kapcsolódó lakossági igényeket, eddig több mint 10 500 szavazatot gyűjtött közel 2 000 felhasználótól. A szavazás határideje április 21., így ha még nem tette meg, még körülbelül egy hét áll a rendelkezésére, hogy véleményt mondjon, vagy új ötleteket javasoljon.

Annak érdekében, hogy a lakosság még egyszerűbben és gyorsabban fejezhesse ki véleményét, a sepsitabak.ro oldalon a virtuális túrába épített 34 kérdést most egyetlen kérdőívbe gyűjtöttük, amelyet ITT érhet el. Ennek kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe.

Az eddig beérkezett válaszok alapján a legnépszerűbb témák a következők voltak: tudományok háza, dohánygyári múzeum, kreatív műhely gyerekeknek, barkácsolás, műhelymunkák, tematikus workshopok, közösségi alkotótér, szabadulószoba, interaktív ipartörténeti kiállítótér, fotóművészetek háza, planetárium, közösségi tánctér, népmesemúzeum, kommunista idők múzeuma, pihenőhely fákkal, függőágyakkal, baba-mama mondókázó, ringató, szabadtéri mozi, mini-fesztivál, irodalmi kávéház, szabadtéri kávézó. A szabadon beírt közel 400 beérkezett ötlet között a legtöbben a kutyafuttatót, a tornatermet és a munkahelyteremtést említették, de az ifjúság és a nyugdíjasok számára létrehozott közösségi lehetőségek is több helyen szerepeltek.

Ami a nyílt napot illeti, az első alkalomra április 9-én, szombaton került sor, amikor közel 500-an jelentkeztek az eseményre. Az optimális gyárlátogatási élmény miatt egy napra 200 főre korlátoztuk a vezetett túrákon részt vevők számát. A regisztrációs listán szereplő következő 200 személy tehát részt vehet a május 21-i nyílt napon, a harmadik rendezvényt pedig júniusban szervezzük meg. A május 21-i dátumra eső, várólistán lévő jelentkezőket telefonon értesítjük az elkövetkező időszakban.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.