hu
 
Csütörtök, 2024. Április 18.

Medvecsalád Sugásfürdő környékén

2021.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy a város és Sugásfürdő közötti útvonalon az elmúlt időszakban több alkalommal is medvéket láttak.

A csendőrség tájékoztatása szerint az anyamedvét és két bocsát már többször visszaterelték a természetes környezetükbe, viszont a felmelegedésnek köszönhetően az állatok szinte naponta visszatérnek a környékre.

Az önkormányzat felhívja a Sugásfürdő irányába kirándulók és sportolni vágyók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak és amennyiben tehetik, sötétedés után ne közlekedjenek egyedül, gyalog vagy kerékpárral a környéken.  

 

 

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.