hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Március 31-ig szükséges a nem lakásrendeltetésű ingatlanokat újra felértékeltetni

2021.03.23

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága felhívja a figyelmet, hogy ötévente kötelező újra felértékeltetni a nem lakásrendeltetésű ingatlanokat.

Ennek értelmében, azok a személyek, akiknek a nem lakásrendeltetésű ingatlana utoljára 2015. december 31-én volt felértékelve, és az értékbecslési tanulmányokat a 2016-os év során mutatták be a Közpénzügyi Igazgatóságnak, idén újra kötelező ezeket felértékeltetni és a nyilatkozatokat március 31-ig leadni.

FONTOS! Az felértékelések során módosulhat a januárban már kiközölt éves adó értéke, az összeget az ingatlanok új értékéhez igazítják.  

A felértékelés kötelezettsége azokra a személyekre is érvényes, akik már kifizették a teljes évi adójukat, pontosabban azt az összeget, amit a Közpénzügyi Igazgatóság januárban állapított meg.

Annak érdekében, hogy a határidő lejárta előtt az érintett személyek letehessék a felértékelésre vonatkozó nyilatkozatot, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatóságán március 29. és 31. között hosszabbított programmal működik az ügyfélfogadás, naponta 8:00 és 18:00 óra között.

Mindazok, akik március 31-ig kifizetik a teljes évi adójukat 9 százalékos kedvezményben részesülnek.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.