hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Március 15-i díszfelvonulások és forgalomkorlátozások

2024.03.14

Sepsiszentgyörgyön a március 15-i ünnepségsorozat egyik fénypontja a díszfelvonulás az óriás székely és magyar zászlókkal a Főtérre, a 16 órai ünnepi műsor helyszínére. 

A nyugati városrészből a díszmenet 14:55 órakor indul a szemerjai csata emlékművétől.  Felvonulnak a város elöljárói, köztük Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, valamint a meghívott vendégek: Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete, Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja.

A díszmeneten felvonul továbbá a sepsiszentgyörgyi Szent József Plébánia 040-es Szent György cserkészcsapata, a 115-ös számú Bölöni Farkas Sándor cserkészcsapat, a rétyi Kováts András Ifjúsági Koncertfúvószenekar tagjai, hagyományőrző huszárok, a Szilaj Hagyományőrző Egyesület és a Vadon Egyesület lovasai. 

A 125 méter hosszú magyar zászlót Sepsiszentgyörgy magyar tannyelvű iskoláinak (Váradi József Általános Iskola, Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Református Kollégium, Berde Áron Szakközép Líceum) diákjai viszik.

A keleti városrészből az ünnepi felvonulás 15:05 órakor kezdődik az Állomás negyedi eprestetői csata emlékművétől. Sepsiszentgyörgy elöljárói mellett felvonul a sepsiszentgyörgyi 14-es számú Dr. Kovács Sándor cserkészcsapat, a rétyi Kováts András Ifjúsági Koncertfúvószenekar tagjai, hagyományőrző huszárok, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület, az Uzoni hagyományőrző huszárok, a Shagya Lovasklub, illetve szabad lovasok.

A 125 méter hosszú székely zászlót Sepsiszentgyörgy magyar tannyelvű iskoláinak (Ady Endre Általános Iskola, Gödri Ferenc Általános Iskola, Nicolae Colan Általános Iskola, Puskás Tivadar Szakképző Líceum, Plugor Sándor Művészeti Líceum, Székely Mikó Kollégium) diákjai viszik. 

Forgalomkorlátozások

Az ünnepi felvonulások miatt március 15-én forgalomkorlátozásra kerül sor a következő utcákban:

  • 13:45 és 14:45 óra között a Román Hadsereg utcában, 
  • 14:00 és 15:00 óra között a Bartók Béla utcában,
  • 13:00 és 13:15 óra között a Gábor Áron utcában, 
  • 14:00 és 14:15 óra között a Kossuth Lajos utcában, 
  • 16:00 és 18:00 között az 1918. December 1 utca Csíki utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszán,
  • 15:30 és 18:00 óra között a Szabadság utcában és a Gróf Mikó Imre utcában. 

A Szabadság utcában és a Gróf Mikó Imre utcában, illetve az 1918. December 1 utca Ferdinánd panzió és polgármesteri hivatal közötti szakaszán a közterületi parkolókat március 14-én este 19:00 órától már nem lehet használni. Az események ideje alatt a forgalom irányításában a Megyei Rendőrség, a Brassói Készenléti Csendőrség, a Kovászna Megyei Csendőr Felügyelőség és a Helyi Rendőrség munkatársai nyújtanak segítséget a szervezőknek.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.