hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Március 15. – Classical Singers Symphonic ünnepi hangverseny

2023.02.24

Közismert zeneművek különleges hangzásvilágú feldolgozásával várja a Classical Singers Symphonic együttes az érdeklődő közönséget március 15-én, a Tamási Áron Színházba. A koncertre 19:00 órától, a színház nagytermében kerül sor a március 15-i ünnepi rendezvénysorozat részeként.

A Classical Singers hivatásos énekesekből álló sepsiszentgyörgyi együttes, amely a március 15-i gálaműsor erejéig a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjaiból és tanáraiból álló kamaraegyüttessel egészül ki. A kifejezetten erre az alkalomra összeállt zenekar játéka sajátos hangulatot kölcsönöz a szentgyörgyi közönség által már jól ismert Classical Singers hangzásvilágának. A koncerten a fagott és oboa mellett a klarinét, a hegedűk, valamint nagybőgő játéka színesíti a hivatásos énekesek előadását. A forradalmi karaktert az ütős szekció kölcsönzi az ünnepi hangversenynek.

A hangversenyen magyar népdalfeldolgozások, operettrészletek, valamint a Szózat, a magyar és a székely himnuszok csendülnek fel.

A Classical Singers énekegyüttes tagjai: Sebestyén-Lázár Enikő (drámai szoprán), Babos Margit (lírai szoprán), Oláh Badi Alpár (tenor), Barabás Lajos-Zsolt (tenor), Kőmíves Bokor Zsuzsa (zongora), Opra Fruzsina-Kitti (spinto szoprán, meghívott énekes).

A zenekar tagjai: Lőfi Gellért, Piroska Zoltán, Ferencz Silvia, Molnár Anita, Barabás Bálint (hegedűk), Gábor Szabolcs, Kádár János-Balázs (klarinétok), Máthé Izabella (fuvola), Dobra Beáta (oboa), Szász Helga Gabriella (fagott), Simon Gellért, Bardocz Mihai Pavel (nagybőgők), Bartha Botond (ütőhangszerek). 

Hangszerelés, karmester: Opra Balázs-József

Az ünnepi hangversenyre a jegyeket 30 / 15 lej értékben a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám), valamint az eventim.ro oldalon lehet vásárolni. 

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.