hu
 
Vasárnap, 2023. December 03.

Május végén újból SepsiBook

2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Várakozásainkat messze felülmúlta az az érdeklődés, amit a SepsiBook első kiadása kiváltott a sepsiszentgyörgyi, háromszéki közönségben. Ez az érdeklődés nyilván a folytatásra ösztökél, az a szándékunk, hogy olyan élményalapú könyves nagyrendezvényt nyújtsunk közösségünknek, amely tovább erősíti a tudatos kultúrafogyasztást városunkban” – hangsúlyozta ennek kapcsán Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Négy intézmény összefogásával hoztuk létre a SepsiBook-ot, egyértelműen azért, mert úgy éreztük, hogy hiányzik, és szükség van Háromszéken egy könyvvásárra. Az első kiadás jól vizsgázott, meggyőződésem, hogy hosszú távon a székelyföldi kulturális erőtér fontos rendezvényévé válik” – nyomatékosított Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A SepsiAréna kiváló helyszínnek bizonyult, a könyvvásár első kiadására 130 meghívott érkezett 80 programponttal, a négy nap alatt pedig mintegy 7 ezren látogattak ki a SepsiBook-ra. 

Az első SepsiBook-on magasra tettük a lécet, szervezőként kihívás, hogy tartsuk ugyanezt a színvonalat. Előnyt jelent, hogy van már egy összeszokott csapat, hamarosan kezdjük az egyeztetéseket a kiadókkal, szerzőkkel, hogy jövőre vendégül láthassuk őket a SepsiBook-on” – emelte ki Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, a SepsiBook programfelelőse.

A SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kónya Ádám Művelődési Ház partnerségben szervezi.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia
2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban.

Közeledik a határidő a lakónegyedi parkolóhelyek bérének befizetésére
2023.11.27

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a lakossági parkolóhelyek 2024-es évi bérleti díjának befizetési határideje 2023 december 15-e.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala petíciót indított a Szakszervezetek Művelődési Háza megszerzése érdekében
2023.11.27

A sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának jogi helyzete messze nem rendeződött bírósági úton, és mivel az épület közveszélyessé vált, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy petíciót indít, amelyben az épület önkormányzat tulajdonába való átvételét kéri. 

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény
2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik
2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak