hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Május végén SepsiBook – harmadszor

2023.12.18

Nagy örömmel jelentjük be, hogy 2024. május 23. és 26. között újból a könyvek és irodalmi találkozások fellegvárává alakítjuk a Sepsi Arénát. A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál az elmúlt két évben több ezer könyvbarátot, olvasni szerető látogatót vonzott Háromszékről és Erdély több városából, értő és mélyen érző könyves közösséget kovácsolva maga köré. A korábbi kiadásokat övező nagy érdeklődés és lelkes visszajelzések arra ösztönöznek, hogy még gazdagabb és tartalmasabb élményeket nyújtsunk a következő rendezvényen. 

Már az első SepsiBook nagy érdeklődést váltott ki, a második alkalommal visszaigazolódott, hogy a könyvvásár nem egyszeri, kezdeti fellángolás volt, most pedig a harmadik kiadásra készülve egyértelmű, hogy erre a rendezvényre szükség van Sepsiszentgyörgyön, Háromszéken. Sőt, merem állítani, kisugárzik egész Székelyföldre, alakítja kulturális erőterünket. Önkormányzatként az a feladatunk, hogy megteremtsük a biztos hátteret a kulturális eseményeknek, intézményeknek, így a SepsiBooknak is” – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.  

Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta: „Igencsak büszke vagyok a sepsiszentgyörgyiekre és a háromszékiekre, hogy ilyen nagy érdeklődéssel fogadták a SepsiBook előző két kiadását. A meghívottaktól érkező visszajelzések alapján a több ezer gyermek résztvevő is értő, kíváncsi hallgatóságnak bizonyult, látszik, hogy városunkban, térségünkben sokat foglalkoznak velük, felkészültek, szeretnek olvasni (ahogy a felnőttek is), és ebben nagy szerepe van a Bod Péter Megyei Könyvtár és a pedagógusok munkájának. Nagy elégtétellel tölt el, hogy a meghívottak és résztvevők egyaránt elismerően nyilatkoztak a néhány éve indított könyvvásárról, és nagyon fontosnak tartom a folytatást! A hétköznapi rohanásban az olvasás, az irodalom képes arra, hogy lelassítson, megnyugvást, menedéket nyújtson a világ gondjai elől.

A SepsiBook célja az, hogy Háromszékről is, mondhatni, élőben érzékelhesse közönségünk és közösségünk a könyves világ, a kortárs írott kultúra pulzusát. Két kiadás tapasztalatával tarsolyunkban is minden újabb SepsiBook megszervezése izgalmas, téttel bíró kihívás és feladat számunkra, amelynek a Bod Péter Megyei Könyvtár részéről is örömmel teszünk eleget, főként azért, hogy ismét elhozhassuk Sepsiszentgyörgyre, Háromszékre a romániai és magyarországi könyvkiadói termés legjavát, a mérvadó irodalmi jelenségeket, történéseket, az élményszámba menő művészeti kapcsolódásokat, újabb emlékezetes eseményt hozva létre itt, a kultúrák határvidékénfogalmazott Szonda Szabolcs, a SepsiBook programigazgatója.

A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál meghatározó találkozási pont és könyves-közösségi élmény Háromszéken, Sepsiszentgyörgyön. A Kárpát-medencei kiadók legfrissebb kínálatát gyűjti össze és mutatja be. Itt megismerkedhetünk kedvenc szerzőinkkel, a romániai magyar, román és határon túli kortárs írott kultúra képviselőivel, könyvbemutatókon, beszélgetéseken, koncerteken, kiállításokon és előadásokon kapcsolódhatunk az irodalomkedvelők közösségéhez. Találkozzunk május 23. és 26. között a Sepsi Arénában!

A SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület és a Bod Péter Könyvtártámogató Egyesület szervezi.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.