hu
 
Hétfő, 2024. Május 27.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön

2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya.

Befejeződött Háromszék első Skateparkjának építése és felszerelése, a hivatalos megnyitóra május 1-jén kerül sor.

Erdély egyik legkorszerűbb, ilyen jellegű sportlétesítményét Sepsiszentgyörgy Önkormányzata építette a Szemerja negyedben található Szabó Kati sportcsarnok mögötti területen. Ez egy nagyon fontos, hiánypótló beruházás, mivel a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára eddig nem volt kialakítva megfelelő infrastruktúra az extrém sportok gyakorlásához. 

A hivatalos megnyitóra május 1-jén, szerdán 11 órakor kerül sor, az eseményen sepsiszentgyörgyi profi gördeszkások és kerékpárosok, valamint más megyéből érkező meghívottak ismertetik a létesítményben felszerelt elemeket, valamint egy rövid bemutatót tartanak a jelenlévőknek.

A sportlétesítménybe a kis tornaterem mögött található Vadász utcai parkolóból lehet bejutni. A Sepsi Skatepark megnyitója május 1-jén 11 órától kezdődik, első nap a belépés mindenki számára ingyenes. Május 2-tól kezdődően a pálya naponta 9:00-22:00 óra között tart nyitva, a standard belépőjegy ára 24 lej, érvényes Sepsi Carddal rendelkezők számára 12 lej, a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 6 lej. Ugyanakkor 18 éven aluliaknak a standard jegy ára 16 lej, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 8 lej, valamint a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 4 lej. A gyermekeket kísérő felnőtteknek ingyenes a belépés de csak a pihenőhelyeket használhatják.

FONTOS! A Skatepark elemeit csak megfelelő védőfelszereléssel (fejvédő sisak, térdvédő és könyökvédő) lehet használni. Felhívjuk a sportlétesítmény használóinak a figyelmét, hogy kötelezően olvassák el és tartsák be a bejáratnál kifüggesztett szabályzatot, annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket, sérüléseket.

A Sepsi Skatepark megépítése megközelítőleg 5 millió lejbe került, a teljes finanszírozást Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a helyi költségvetésből fedezte.

A skatepark tartós, kopásálló burkolattal borított betonból készült, amelyre rudak és fémből, betonból és fából készült elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine típusú elemek kerültek. A pályák három nehézségi szint szerint készültek: kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak. A Skatepark az egyik legkorszerűbb ilyen típusú létesítmény a térségben, amely akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Mindemellett rollerek, gördeszkák és görkorcsolyák számára kialakított pályák, hullámpálya, padok, pihenőhelyek és mellékhelyiségek állnak rendelkezésre.

Megkezdődött a 3. SepsiBook!
2024.05.24

Telt házzal indult csütörtökön a 3. SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, a délelőtt folyamán többszáz gyerek vett részt a programokon. Csütörtök délután Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu írók, Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor tanácselnök, valamint Szonda Szabolcs, a SepsiBook programigazgatója nyitotta meg hivatalosan a könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált.

Szombaton, május 25-én nyitva lesz a Közpénzügyi Igazgatóság Sepsiszentgyörgyön
2024.05.23

Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala az adófizetők figyelmébe ajánlja, hogy 2024. május 25-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között nyitva tart a hivatal adóbegyűjtő pénztára.

Célzottan keresik a kóbor ebeket   
2024.05.23

Május 27-től, hétfőtől a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve keresik a kóbor kutyákat.

Már csak néhány nap maradt, hogy jövedelemadója 3,5%-át felajánlja civil szervezetek részére
2024.05.21

Tavaly több mint 1 millió lej maradt az állami költségvetésben a sepsiszentgyörgyi lakosok adójából

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.