hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön

2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya.

Befejeződött Háromszék első Skateparkjának építése és felszerelése, a hivatalos megnyitóra május 1-jén kerül sor.

Erdély egyik legkorszerűbb, ilyen jellegű sportlétesítményét Sepsiszentgyörgy Önkormányzata építette a Szemerja negyedben található Szabó Kati sportcsarnok mögötti területen. Ez egy nagyon fontos, hiánypótló beruházás, mivel a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára eddig nem volt kialakítva megfelelő infrastruktúra az extrém sportok gyakorlásához. 

A hivatalos megnyitóra május 1-jén, szerdán 11 órakor kerül sor, az eseményen sepsiszentgyörgyi profi gördeszkások és kerékpárosok, valamint más megyéből érkező meghívottak ismertetik a létesítményben felszerelt elemeket, valamint egy rövid bemutatót tartanak a jelenlévőknek.

A sportlétesítménybe a kis tornaterem mögött található Vadász utcai parkolóból lehet bejutni. A Sepsi Skatepark megnyitója május 1-jén 11 órától kezdődik, első nap a belépés mindenki számára ingyenes. Május 2-tól kezdődően a pálya naponta 9:00-22:00 óra között tart nyitva, a standard belépőjegy ára 24 lej, érvényes Sepsi Carddal rendelkezők számára 12 lej, a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 6 lej. Ugyanakkor 18 éven aluliaknak a standard jegy ára 16 lej, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 8 lej, valamint a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 4 lej. A gyermekeket kísérő felnőtteknek ingyenes a belépés de csak a pihenőhelyeket használhatják.

FONTOS! A Skatepark elemeit csak megfelelő védőfelszereléssel (fejvédő sisak, térdvédő és könyökvédő) lehet használni. Felhívjuk a sportlétesítmény használóinak a figyelmét, hogy kötelezően olvassák el és tartsák be a bejáratnál kifüggesztett szabályzatot, annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket, sérüléseket.

A Sepsi Skatepark megépítése megközelítőleg 5 millió lejbe került, a teljes finanszírozást Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a helyi költségvetésből fedezte.

A skatepark tartós, kopásálló burkolattal borított betonból készült, amelyre rudak és fémből, betonból és fából készült elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine típusú elemek kerültek. A pályák három nehézségi szint szerint készültek: kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak. A Skatepark az egyik legkorszerűbb ilyen típusú létesítmény a térségben, amely akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Mindemellett rollerek, gördeszkák és görkorcsolyák számára kialakított pályák, hullámpálya, padok, pihenőhelyek és mellékhelyiségek állnak rendelkezésre.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.