hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Lehet még jelentkezni lakónegyedi parkolóhelyekre bérlésére

2021.03.04

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a város több utcájában szervezett licitet a lakónegyedi parkolóhelyekre. Mindeddig összesen 227 parkolóhelyet sikerült bérbeadni, 21 helyre még továbbra is lehet jelentkezni.

A városlakók nemrégiben a Lázár Mihály utcában, a Grigore Bălan tábornok utcában, a Domb utcában, a László Ferenc utcában és az Otthon sétányon található parkolóhelyekre licitálhattak. Továbbra is maradtak még üres, bérelhető parkolóhelyek: a Domb utca felső felében 7, az Otthon sétányon 5 és a László Ferenc utca Táncsics Mihály utca felőli részén pedig 9 darab hely található, az itt lakó autótulajdonosok áprilisig jelentkezhetnek ezek bérbevételére.

Azok a lakók, akik igényt tartanak a parkolóhelyekre, az iratcsomókat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában adhatják le, ez a következő dokumentumokat kell tartalmazza: forgalmi engedély, kötelező technikai vizsga, személyi igazolvány másolata, kitöltött igénylési űrlap. Mivel a fent említett helyek üresen maradtak a korábban megszervezett licitet követően, ezekre nem szükséges befizetni az 50 lej értékű jelentkezési díjat.

Amennyiben április végéig nem lesz több jelentkező, mint ahány parkolóhely van, a licitre nem kerül sor és május elején a jelentkezés sorrendjében osztja ki az önkormányzat a helyeket.

Egy parkolóhely évi kikiáltási alapára 162,90 lej+ÁFA, a résztvevők 15 lejes áremeléssel licitálhatnak egészen addig, amíg egy parkolóhelyre egy igénylő marad. A parkoló bérlése az első árveréstől számított 5 éven belül veszíti el érvényességét, a parkolóhely ekkor újból meghirdetésre kerül.

Az árverésen elsőbbséget élvez az a személy, akinek az állandó lakhelye az adott címre szól, azokkal szemben, akik ideiglenes lakhellyel rendelkeznek, második vagy harmadik parkolóhelyükre licitálnak vagy akik vállalati autót parkolnának az adott helyen.

Az árverés után a parkolóhelyek lefoglalását jelző sárga fémszerkezetet az önkormányzat szereli fel, ennek karbantartása azonban a bérlő kötelessége.

A lakossági parkolók bérbeadásáról bővebb felvilágosítást a Polgármesteri Hivatal Helyi Közszállítási Tevékenységet Engedélyező Részlegénél lehet igényelni (telefonszám: 0267313323). A szükséges űrlap szintén a fent említett irodában, az Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodában, illetve a Polgármesteri Hivatal honlapján elérhető. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.