hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Légy a ma Petőfije! – Szónokverseny középiskolások számára

2023.02.16

A Petőfi év alkalmából szónokversenyt hirdet Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház. A versenyre március 10-én, délután 6 órakor kerül sor a sepsiszentgyörgyi Szimplában. A pályázat célja felfedni és bemutatni, hogyan él  tovább Petőfi Sándor emléke, életműve a fiatal generáció szemében.

A szónokversenyre sepsiszentgyörgyi 9-12. osztályos tanulók jelentkezését várják a szervezők, március 6-án, éjfélig. A szónokversenyre jelentkezőknek saját, előre megírt szónoklatukat kell előadniuk, amely sajátos módon kapcsolódik Petőfi személyéhez, életművéhez. Az esemény célja, hogy széleskörű figyelmet irányítson a költőre és rámutasson arra, hogyan él a költő emlékezete és munkássága tovább a fiatal generációk szemében.

A diákok a www.kultura.ro weboldalon található jelentkezési űrlap kitöltésével és a szónoklat feltöltésével jelentkezhetnek március 6-án, éjfélig. További részletek a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársánál igényelhetők a danciuhelga.kultura@gmail.com e-mail címen, illetve a 0758-801-131-as telefonszámon.

A szónoklatokat háromtagú zsűri bírálja el. Az első három helyezett értékes jutalomban részesül. Az első helyezett jutalma 1500 lej, a második helyezett jutalma 1000 lej, a harmadik helyezetté pedig 500 lej, valamint egy-egy 200 lej értékű  könyvvásárlási utalvány, továbbá mindhárom dobogós szónok lehetőséget kap az ünnepi rendezvénysorozaton való fellépésre.

(A Kónya Ádám Művelődési Ház közleménye)

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.