hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Lakóövezetben parkoló haszonjárműveket ellenőriz a Helyi Rendőrség

2023.05.04

Még mindig gondot jelent a lakóövezetekben parkoló áruszállító autók jelenléte a megyeszéken: a Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség május 5-től újra tematikus ellenőrzést tart.

Hadnagy István, a Helyi Rendőrség igazgatója szerint nincsenek olyan helyszínek, ahol kiemelten sok lenne az ilyen típusú kihágás, ugyanakkor azt sem lehet elmondani, hogy a probléma nem létezik: 2022-ben összesen 51 ilyen bírságot állítottak ki.

Az önkormányzat az elmúlt évek során a felújításokkal együtt növelte a parkolóhelyek számát is, mindenképp több a parkolóhely, mint volt, viszont az autók száma is növekszik. A Helyi Rendőrség célja, hogy a tömbházak körüli parkolóhelyeket valóban az ottlakók használják. Egy 2019-ben elfogadott helyi önkormányzati határozat értelmében 18.00 és 6.00 között tilos 1,9 tonnánál nehezebb összsúlyú, áruszállító járművel lakóövezetekben parkolni. Mivel több jelzés is érkezett hozzánk ilyen ügyben, most kollégáink alaposabb ellenőrzést tartanak majd” – fogalmazott Hadnagy.

A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség vezetője elmondta azt is, hogy az elmúlt évek során javult az általános helyzet, hiszen korábban arra is volt több példa, hogy teherautókkal, nyergesvontatókkal parkolt valaki egy tömbház környékén, ez mára már szerencsére megszűnt, hiszen a legtöbb teherautó az Építők útján található parkolóban tölti az éjszakát. A cégek jelentős része is megoldotta a haszongépjárművek parkolását, saját területen.

Hadnagy István azt is elmondta, hogy a Grigore Bălan sugárút, Penny Market és a Cigaretta utca közötti részén történő parkolást sem tudja ajánlani az áruszállítók számára, hiszen az teljes egészében nem közterület, továbbá a helyi útépítések miatt a kivitelező is jelentős részt foglal el a szakaszból.

Azok a városlakók, akik ilyen jellegű problémával találkoznak, jelezhetik az ingyenesen hívható, zöld számon is: 0800 800 767.

A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség Sajtóirodájának közleménye

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.