hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

KultúrPark kicsit másként

2023.07.03

Megújuló formában, családbarát tartalmakkal jelentkezik idén a KultúrPark. A Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében harmadik alkalommal létrejövő rendezvénysorozatra július 17-e és 26-a között kerül sor a már jól ismert helyszínen, az ’56-os emlékparkban.

Idén a szervezők közvetlen, piknikes hangulatú rendezvényre várják a KultúrPark programsorozatára kíváncsiakat. Hogy mi a teendőjük az ’56-os emlékparkba kilátogatóknak? Vegyék elő kockás pokrócukat, készítsék össze piknikkosarukat, és hozzák magukkal a család apraját-nagyját! A feledhetetlennek ígérkező programokról és jó hangulatról a szervezők gondoskodnak!

Az idei KultúrParkot nyitó eseményre  július 17-én kerül sor. Ez az alkalom legkisebbektől a legidősebbeken át mindenkit, de főleg a rajzfilmkedvelő közönséget célozza meg. A Mesehetes csíkszeredai zenekar rajzfilmek zenéit hozza el nekünk koncertzenévé átdolgozva. Ugyanakkor a klasszikus rajzfilmekért rajongó közönség is megtalálja a kedvére való programot: a koncert után  a Mézga család című rajzfilmsorozat 55 éves évfordulójának alkalmából egy válogatás is vetítésre kerül a sorozat epizódjaiból.

Július 19-én folytatódik a KultúrParkos piknik hangulat: a jazz zene kerül a főszerepbe. Ezúttal a 16. Jazz és Improvizációs Workshop tanárainak koncertje szolgáltatja a minőségi zenés hangulatot és tartalmas szórakozási lehetőséget.

Július 22-én zenés-improvizációs show-val érkezik hozzánk Monica Opra és a Kaboom csapat a marosvásárhelyi Incubator 13-tól. 

Július 23-án ismét a jazzé és a játékos zenei improvizációé a főszerep. A 16. Jazz és Improvizációs Workshopon résztvevő diákok mutatják meg tehetségüket és szolgáltatnak könnyed zenét a műfaj kedvelői számára. Természetesen mindezt közvetlen, piknikes hangulatban.

A KultúrPark idei kiadása július 26-án egy különleges összművészeti eseménnyel és tűz show-val ér véget. A Föld Szint Linolove nevet viselő audiovizuális műhelymunkáján a zenei improvizációk és a linómetszés technikája kerül előtérbe.  A zenészek meditatív muzsikát játszanak különböző varázshangszerekkel, mint handpan, tank drum, djembe, cajon, cowbell, kalimba, chime, didgeridoo, bongo, stb. A megtisztulást, feltöltődést idéző harmonikus hangulat segíti az önmagunkba fordulást és felszabadítja az aktív kreatív akaratot, amit a vizuál részben lehet majd kamatoztatni monotípia és linómetszet készítésben. 20:00 és 23:00 óra között KÜB_BEAT szolgáltatja a zenét. Az emlékezetes tűzzsonglőr show-ra este 21:30 órai kezdettel kerül sor.

A belépőjegyek ára minden eseményen 18 lej a felnőttek, valamint 7 lej a 15 év alattiak számára. Hat évesnél fiatalabb gyermekek számára a belépés ingyenes. Jegyeket hamarosan a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint a helyszínen is lehet vásárolni.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.