hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Kreatív karácsonyvárás Sepsiszentgyörgyön

2020.12.11

Kicsik és nagyok harmadik alkalommal tekerhetnek fényt a központba, ezúttal az Erzsébet parkban a Szent József római katolikus templom melletti kis téren. A háromszemélyes tandem kerékpár összeköttetésben áll a körönd fáival, különböző hexagon formájú ülőkékkel és egy geodómmal, amelyeken a hajtás erősségének függvényében fényeket gyújthatunk fel. Az installáció kiváló szabadtéri kikapcsolódást nyújt az egész család részére.

A tandem kerékpár szomszédságában, az Erzsébet park kis tavának hídja ismét ragyog, a fényalagút a meghitt esték helyszíne és az ünnepi fotók tökéletes háttere egyben.

Idén a kis Betlehem a tó mellé költözik a gyerekek nagy örömére, akik a pásztorok és a három király által megtett útvonalon barangolhatnak a mesevárosban és élhetik át a Szent Este varázsát.

A karácsonyvárás idejére a #SEPSI is ünneplőben díszeleg, jelezve, hogy lelkiekben mi is ugyanezt tegyük, illetve advent minden vasárnapján felgyúl egy-egy gyertya a város óriási adventi koszorúin, az Állomás negyedi körforgalomban és a Főtéren.

Az installációk a közös ünnepvárás hangulatát idézik, melyeket Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának megbízásából idén is helyi alkotók készítettek.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.