hu
 
Vasárnap, 2024. Április 14.

Krakkóba utazik az M Studio

2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.

Április 7-én, a Tadeusz Kantor életművét dokumentáló Cricoteka Múzeumban mutatja be a társulat a LIFT produkciót. Tadeusz Kantor legendás lengyel színházrendező 1980-ban hozta létre a Cricoteka intézményt, amely a Cricot 2 színházi társulat székhelye volt. Jelenleg, a rendező színházi hagyatékát őrző múzeumi tér mellett a Krakkói Táncszínháznak is otthont ad az épület.

A LIFT produkciót a Krakkói Táncszínház szervezésében sorra kerülő ROLLERCOASTER kortárs táncfesztivál keretében játssza a társulat. Lengyelország legnagyobb kortárs táncfesztiválja több mint 100 programpontot foglal magába.

A Krakkói Táncszínház 2008 óta működik egyesületként. Az Eryk Makohon kezdeményezésében alakult társulat Krakkó és Lengyelország egyik legaktívabb kortárs tánc társulata.

A vendégjáték az Európai Unió által támogatott Beyond Front@: Bridging Periphery 2023-2026 nemzetközi projekt keretében valósul meg, amelyben az M Studio és a Krakkói Táncszínház mellett a magyarországi Közép-Európa Táncszínház, a szlovéniai Bunker, a horvátországi HIPP és a svédországi Vitlycke Előadóművészeti Központ is részt vesz.

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa meghosszabbította a Pro Urbe jelölések határidejét
2024.04.02

Idén kivételesen négy kitüntetést adnak át