hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Krakkóba utazik az M Studio

2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.

Április 7-én, a Tadeusz Kantor életművét dokumentáló Cricoteka Múzeumban mutatja be a társulat a LIFT produkciót. Tadeusz Kantor legendás lengyel színházrendező 1980-ban hozta létre a Cricoteka intézményt, amely a Cricot 2 színházi társulat székhelye volt. Jelenleg, a rendező színházi hagyatékát őrző múzeumi tér mellett a Krakkói Táncszínháznak is otthont ad az épület.

A LIFT produkciót a Krakkói Táncszínház szervezésében sorra kerülő ROLLERCOASTER kortárs táncfesztivál keretében játssza a társulat. Lengyelország legnagyobb kortárs táncfesztiválja több mint 100 programpontot foglal magába.

A Krakkói Táncszínház 2008 óta működik egyesületként. Az Eryk Makohon kezdeményezésében alakult társulat Krakkó és Lengyelország egyik legaktívabb kortárs tánc társulata.

A vendégjáték az Európai Unió által támogatott Beyond Front@: Bridging Periphery 2023-2026 nemzetközi projekt keretében valósul meg, amelyben az M Studio és a Krakkói Táncszínház mellett a magyarországi Közép-Európa Táncszínház, a szlovéniai Bunker, a horvátországi HIPP és a svédországi Vitlycke Előadóművészeti Központ is részt vesz.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.