hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.11.17

Közösségi ünnepre hív az önkormányzat

Megkezdődött a karácsonyi várakozás időszaka. Sepsiszentgyörgy egyik legjelentősebb közösségi ünnepe az adventi gyertyagyújtás, amely immár a város életének részévé vált. Első alkalommal 2010-ben állítottunk óriási adventi koszorút, megteremtve a közös gyertyagyújtás hagyományát, idén tizenharmadik alkalommal ünnepelünk együtt. Az első gyertyát november 27-én, vasárnap a 19:30 órától kezdődő műsor keretében gyújtja meg Antal Árpád-András polgármester a Főtéren.

Az eseményre gyülekezőket forró teával és a gyermekeket mézeskaláccsal várjuk. Arra kérjük a városlakókat, hogy hozzanak magukkal gyertyákat, hogy megszentelt lánggal térhessenek haza otthonaikba. Ugyanakkor a helyszínen a szervezők is fognak gyertyákat osztogatni. Az esemény lebonyolításában a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei lesznek segítségünkre.

Az ünnepségen karácsonyváró énekek hangzanak el a Kincskeresők Néptáncegyüttes tagjaitól, Mátis Adrienntől és Deák Anettől, felkészítő tanáruk István Ildikó, a műsort Sorbán Dorottya, a Református Kollégium tanulója és Mara Pandele, a Mihai Viteazul Főgimnázium tanulója vezetik.

Takó István plébános áldása után Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere  osztja meg ünnepi gondolatait, majd meggyújtja az első gyertyát.

Az eseményen közreműködik a Laudate kamarakórus Lőfi Gellért vezetésével.

Idén is két óriási koszorúja lesz a városnak, a második az Állomás negyedi körforgalomban kap helyet, hogy az ott lakók is magukénak érezzék és megéljék otthonaikhoz közel az ünnepre való hangolódás pillanatait.

Az adventi koszorúkat a lakók által közkedvelt, Bagoly Zsuzsa tervező által megálmodott fehér város díszei ékesítik majd. A hagyományokhoz híven mindkét koszorút a városi kertészet munkatársai fonják, illetve állítják fel, és az önkormányzat munkatársai díszítik. 

Ez alkalommal felgyúlnak városunkban az ünnepi fények, az utcákat az előző években használt elemek fogják díszíteni és az önkormányzat szokásos módon köztéri installációkkal fokozza a hangulatot.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.