hu
 
Hétfő, 2023. Szeptember 25.

Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.11.17

Közösségi ünnepre hív az önkormányzat

Megkezdődött a karácsonyi várakozás időszaka. Sepsiszentgyörgy egyik legjelentősebb közösségi ünnepe az adventi gyertyagyújtás, amely immár a város életének részévé vált. Első alkalommal 2010-ben állítottunk óriási adventi koszorút, megteremtve a közös gyertyagyújtás hagyományát, idén tizenharmadik alkalommal ünnepelünk együtt. Az első gyertyát november 27-én, vasárnap a 19:30 órától kezdődő műsor keretében gyújtja meg Antal Árpád-András polgármester a Főtéren.

Az eseményre gyülekezőket forró teával és a gyermekeket mézeskaláccsal várjuk. Arra kérjük a városlakókat, hogy hozzanak magukkal gyertyákat, hogy megszentelt lánggal térhessenek haza otthonaikba. Ugyanakkor a helyszínen a szervezők is fognak gyertyákat osztogatni. Az esemény lebonyolításában a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei lesznek segítségünkre.

Az ünnepségen karácsonyváró énekek hangzanak el a Kincskeresők Néptáncegyüttes tagjaitól, Mátis Adrienntől és Deák Anettől, felkészítő tanáruk István Ildikó, a műsort Sorbán Dorottya, a Református Kollégium tanulója és Mara Pandele, a Mihai Viteazul Főgimnázium tanulója vezetik.

Takó István plébános áldása után Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere  osztja meg ünnepi gondolatait, majd meggyújtja az első gyertyát.

Az eseményen közreműködik a Laudate kamarakórus Lőfi Gellért vezetésével.

Idén is két óriási koszorúja lesz a városnak, a második az Állomás negyedi körforgalomban kap helyet, hogy az ott lakók is magukénak érezzék és megéljék otthonaikhoz közel az ünnepre való hangolódás pillanatait.

Az adventi koszorúkat a lakók által közkedvelt, Bagoly Zsuzsa tervező által megálmodott fehér város díszei ékesítik majd. A hagyományokhoz híven mindkét koszorút a városi kertészet munkatársai fonják, illetve állítják fel, és az önkormányzat munkatársai díszítik. 

Ez alkalommal felgyúlnak városunkban az ünnepi fények, az utcákat az előző években használt elemek fogják díszíteni és az önkormányzat szokásos módon köztéri installációkkal fokozza a hangulatot.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.

Ismert színdarabok, vendégjátékok és kihagyhatatlan bemutató előadások: új évad kezdődik a sepsiszentgyörgyi színházaknál!
2023.09.14

Szeptembertől a sepsiszentgyörgyi színházak új évadának repertoárjából láthatnak előadásokat a színházkedvelők, az előző  évekhez hasonlóan idén is a saját produkciók mellett más hazai és külföldi színházak vendégelőadásait egyaránt megtekinthetik.