hu
 
Csütörtök, 2024. Március 28.

Közösségi tér épül a Csíki negyedben új köztéri bútorzattal, növényzettel és játszótérrel

2021.08.26

Már javában zajlanak a munkálatok, az új parkot a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának megbízásából javában zajlanak a munkálatok a Csíki negyedben a Gödri Ferenc Általános Iskola mellett található területen, ahol új, korszerű szabadidős tevékenységeknek helyet adó parkot, közösségi teret létesítenek. 

A munkálatok során a Gábor Áront és Nicolae Bălcescut ábrázoló szobrokat áthelyezik, így a megnyitott teret jobban kihasználhatják majd a lakók. 

Kültéri bútorokat, kerti padokat helyeznek el az új sétányok mentén, felújítják a régi játszóteret, a megújult közösségi teret pedig egy alacsony, ülőkékkel ellátott fallal kerítik körbe.

A parkot két átlós sétány fogja keresztezni, a lakók által jelenleg is használt útvonalt követve. A felület többi részét, a játszótér kivételével, pázsit fogja borítani. A sétányok kereszteződésénél egy ivókút lesz elhelyezve, továbbá 15 új parkolóhelyet is kialakítanak.

Modern közvilágítási rendszert építenek ki, a világítótestek a park négy sarkában és a sétányok kereszteződésénél lesznek elhelyezve, ugyanakkor két világítótestet is elhelyeznek a park nyugati részét határoló tömbházak bejáratánál is. Ennek érdekében már lefektették a villanyáram és az internethálózat új vezetékeit. A helyszínen a lakók ingyenesen hozzáférhetnek majd a vezeték nélküli internethez.

A munkálatok során előkerültek olyan vezetékek is, amelyekről az adott szolgáltatók nem megfelelő adatokat közöltek, mindez pedig megnehezítette az eddigi tereprendezési munkálatokat.

A tereprendezést a nyáron kezdték el, a közösségi parkot várhatóan a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók. A park létesítésével az önkormányzat hozzájárul a Csíki negyedi lakók életkörülményeinek javításához, ugyanakkor a közösségi tér használatával bekapcsolódhatnak a társadalmi térbe és közösségi életet alakíthatnak ki. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a városi övezetek felújítását célzó intézkedéscsomagot ültet gyakorlatba, amely, a Regionális Operatív Programon keresztül, európai uniós finanszírozással valósul meg.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.