hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Közösségi tér épül a Csíki negyedben új köztéri bútorzattal, növényzettel és játszótérrel

2021.08.26

Már javában zajlanak a munkálatok, az új parkot a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának megbízásából javában zajlanak a munkálatok a Csíki negyedben a Gödri Ferenc Általános Iskola mellett található területen, ahol új, korszerű szabadidős tevékenységeknek helyet adó parkot, közösségi teret létesítenek. 

A munkálatok során a Gábor Áront és Nicolae Bălcescut ábrázoló szobrokat áthelyezik, így a megnyitott teret jobban kihasználhatják majd a lakók. 

Kültéri bútorokat, kerti padokat helyeznek el az új sétányok mentén, felújítják a régi játszóteret, a megújult közösségi teret pedig egy alacsony, ülőkékkel ellátott fallal kerítik körbe.

A parkot két átlós sétány fogja keresztezni, a lakók által jelenleg is használt útvonalt követve. A felület többi részét, a játszótér kivételével, pázsit fogja borítani. A sétányok kereszteződésénél egy ivókút lesz elhelyezve, továbbá 15 új parkolóhelyet is kialakítanak.

Modern közvilágítási rendszert építenek ki, a világítótestek a park négy sarkában és a sétányok kereszteződésénél lesznek elhelyezve, ugyanakkor két világítótestet is elhelyeznek a park nyugati részét határoló tömbházak bejáratánál is. Ennek érdekében már lefektették a villanyáram és az internethálózat új vezetékeit. A helyszínen a lakók ingyenesen hozzáférhetnek majd a vezeték nélküli internethez.

A munkálatok során előkerültek olyan vezetékek is, amelyekről az adott szolgáltatók nem megfelelő adatokat közöltek, mindez pedig megnehezítette az eddigi tereprendezési munkálatokat.

A tereprendezést a nyáron kezdték el, a közösségi parkot várhatóan a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók. A park létesítésével az önkormányzat hozzájárul a Csíki negyedi lakók életkörülményeinek javításához, ugyanakkor a közösségi tér használatával bekapcsolódhatnak a társadalmi térbe és közösségi életet alakíthatnak ki. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a városi övezetek felújítását célzó intézkedéscsomagot ültet gyakorlatba, amely, a Regionális Operatív Programon keresztül, európai uniós finanszírozással valósul meg.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.