hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Közel 42 000 szavazat érkezett a Best of Sepsi kezdeményezés döntőseire

2023.11.08

Közel 42 000 szavazat érkezett a Best of Sepsi kezdeményezés döntőseire

A 9 kategória győzteseit a jövő évben sorra kerülő gálán hirdetik ki

November 2-án, csütörtökön volt az utolsó nap, amikor szavazni lehetett az első alkalommal meghirdetett Best of Sepsi kezdeményezés döntőseire. A programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata indította azzal a céllal, hogy felkeresse és díjazza a közösség mindennapi hőseit.

A bestofsepsi.ro honlapon arra a 45 döntősre lehetett szavazni, akik a legtöbb jelölést kapták a 9 kategória mindegyikében. A kezdeményezés honlapján a döntősök mindegyikéről egy-egy leírás is olvasható, amelyet a szervezők a jelölők által megfogalmazott gondolatok alapján szerkesztettek meg.

A három hétig tartó szavazás során összesen 41 859 szavazatot regisztráltak. A legtöbb voks az Aktivisták, önkéntesek, szociális munkások kategóriában érkezett, mintegy 6 315, ezt a Város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők kategória követi 5 245 szavazattal.

A 9 kategória győzteseit a Best of Sepsi gálán fogják kihirdetni, amelyet a kormány által előírt költségvetési megszorítások miatt a jövő év elejére halasztottak. Amennyiben a körülmények megfelelőképpen alakulnak, a gálára várhatóan 2024. február 10-én kerül sor.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata azért kezdeményezte a Best of Sepsi programot, hogy megtalálja és jutalmazza azokat a hétköznapi hősöket, akik kedvességükkel, szolgálatkészségükkel és tudásukkal segítik a helyi közösséget, szebbé, élhetőbbé és barátságosabbá teszik Sepsiszentgyörgyöt.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.