hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Közel 200 új tömbházlakás épül Sepsiszentgyörgy egyik lakónegyedében

2022.10.20

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta azt a városrendezési tervet, amellyel a Nicolae Iorga utca végén, az Olt menti gát és a csendőrség által közrezárt, jelenleg rendezetlen területet szabályozzák. A területre bölcsődét, közel 200 lakást, játszóteret, parkolókat, zöldövezetet létesítenek.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a 35 év alattiak számára körülbelül száz ANL-s lakást, a tanügyben és az egészségügyben dolgozók számára pedig kilencven szolgálati lakást épít  a Nicolae Iorga utcában, a csendőrség és az Olt menti gát által közrezárt, rendezetlen területen. 

Az ANL-s tömbházak öt és hét szintesek, míg a szolgálati lakások három szintesek lesznek. A szolgálati lakásokat a helyreállítási alapból finanszírozzák, amelynek az előírásai szerint kizárólag az egészségügyben és tanügyben dolgozó személyek vehetik igénybe azokat, ezzel ellentétben az ANL-s lakásokat bárki igényelheti. A lakások építése várhatóan a jövő év során elkezdődik. 

A projekttel egyszerre több problémát is megoldunk: egyrészt rendezzük és beépítjük a területet, ugyanakkor a kiszolgáló infrastruktúra is kiépül, hiszen bölcsődét létesítünk, továbbá közel van az óvoda és az iskola. Zöldövezetek és parkolók is lesznek, így ez a helyszín mindenképp vonzó lehet majd a fiatalok számára” – mondta Antal Árpád András polgármester. 

A városrendezési tervben szerepel egy bekötőút építése is, ami a jövőben épülő Brassót Bákóval összekötő autópályához csatlakozik. Az elöljáró elmondta, hogy ennek még az autópálya megépítése előtt el kell készülnie, hogy a város különböző negyedeiből úgy lehessen elérni az autópályát, hogy ne a Kós Károly utcát és a Jókai Mór utcát terhelje a forgalom. A következő időszakban az önkormányzat kiírja a közbeszerzési eljárást a körülbelül hat kilométeres út megvalósíthatósági tanulmányára.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.