hu
 
Péntek, 2024. Április 26.

Korszerűsítik a közvilágítási hálózatot és újabb járdákat újítanak fel Sepsiszentgyörgyön

2022.08.10

A város több részén föld alá helyezik a villanyvezetékeket, új aszfaltréteg kerül a járdákra és a parkolóhelyekre

A városi közvilágítási hálózat korszerűsítése során föld alá kerülnek a villanyvezetékek és energiatakarékos világítótestekkel ellátott villanyoszlopokat szerelnek fel a következő utcákban: a Szorgalom sétányon, a Lendület sétányon a Barátság sétányon, az Ág utcában, a Császár Bálint utcában, a Textil sétányon, a Bánki Donát utcában, a Tavaszi Sándor utcában és a Bem Józef utcában. Hasonló jellegű munkálatokra kerül sor hamarosan a Csíki negyed több helyszínén is.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai felújítják a járdákat a Román Hadsereg úton, a Tavirózsa utcában és a Császár Bálint utcában, illetve szintre emelik az aknatetőket a nemrég leaszfaltozott Építők úton.

Az Orgona utca melletti parkolóban elkészült az új esővíz-elvezető rendszer, jelenleg zajlik az új aszfaltréteg leöntése, amint ezt befejezik a Nárcisz utcában is folytatják az útfelújítást.

Jó ütemben haladnak a Rózsa utca korszerűsítési munkálataival, ahol már megtörtént a víz-, gáz- és csatornavezetékek cseréje, valamint az esővíz-elvezető hálózat kiépítéséhez szükséges víznyelő aknák elhelyezése. Jelenleg az aszfaltozást megelőző alapozáson, illetve a szegélykövek lerakásán dolgoznak a szakemberek. Itt is korszerűsítik a közvilágítási hálózatot, melynek során már föld alá helyezték a villanyvezetékeket, új villanyoszlopokat állítanak fel, végül új útburkolat kerül az úttestre és a járdákra.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.