hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon

2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Mivel törődünk a környezettel és igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a rendezvény ideje alatt termelt hulladék mennyiségét, a városnapok idei kiadásától kezdve az önkormányzat kizárólag újrahasználható poharakat biztosít a vásárlók és a kereskedők számára.

 

Ennek értelmében a rendezvény ideje alatt minden italt a ZĂ KUP-pal közösen készített, személyre szabott, újrahasználható pohárban szolgálnak majd fel. Ez egy olyan pohár, amelyik a táskára, zsebre, nadrágszíjra, hátizsákra akasztható, így kényelmesen magunkkal vihetjük. 

A pohár használatához a következő néhány egyszerű lépést kell figyelembe venni: 

  • Rendeld meg az első italodat, ezt máris az újrahasználható pohárban kapod, amelyért 10 lej garanciát kell fizetned.
  • Élvezd az italod, de közben kíméled a környezeted is. Minden alkalommal, amikor új innivalót rendelsz, odaadod a régi poharat, és egy új, fertőtlenített pohárban kapod az új italod. 
  • Az esemény vagy a nap végén a rendezvény területén található visszaváltó pontok egyikén kapod vissza a befizetett garanciát. Ehhez olyan állapotban kell visszaadnod a poharat, amilyen állapotban azt kaptad. Ha szeretnéd, megtarthatod emlékbe is, ez esetben nem kapod vissza a befizetett 10 lej értékű garanciát. A megtartott poharat még sokáig használhatod, akár otthon, akár egy séta alkalmával a parkban vagy a természetben. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szeretné az újrahasználható poharak használatát állandosítani, így a következő, a városban szervezett rendezvényeken, például az őszi vagy a karácsonyi vásárokon is ezekből a poharakból szolgálják fel a sört és a hosszú italokat. A röviditalokat és az ételeket lebomló csomagolásban kínálják a kereskedők.

A Szent György Napok szervezői már több éve figyelnek arra, hogy a kereskedők a lehető legkörnyezetbarátabb anyagokat használják mind az ételek, mind az italok felszolgálásához.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.