hu
 
Vasárnap, 2021. Június 13.

Kizárólag a hegyimentők által kijelölt túraútvonalakon kiránduljunk

2021.06.08

A nyár beköszöntével egyre többen látogatják Sepsiszentgyörgy egyik legkedveltebb kirándulóhelyét, Sugásfürdőt és környékét. A gyalog- és kerékpártúrák kedvelői több kijelölt útvonal közül is választhatnak, azonban néhány dologra érdemes figyelni a túrázás során.

A hatályos törvények szerint túraútvonalat csak a hegyimentők festhetnek fel, viszont amint már arról korábban beszámoltunk, a régebben kijelölt gyalogtúra-útvonalak mellett megjelentek nem hivatalos turistajelzések is. Ezek azonban veszélyesek is lehetnek nemcsak az etetőkhöz járó vadak miatt, de félrevezethetik a túrázókat, így könnyen eltévedhetnek.

A Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ felhívja a túrázók figyelmét, hogy kizárólag a hegyimentők által kijelölt, hivatalos túraútvonalakat használják. Ha valaki bajba kerül, a hegyimentő csapatok így könnyebben be tudják azonosítani a helyszínt, és rövid időn belül tudnak segíteni a bajbajutottakon. Ugyanakkor azt javasolják az erdei utakon túrázóknak, hogy ne egyedül, hanem csoportosan kiránduljanak és vigyék magukkal a feltöltött mobiltelefonjaikat.

A Hegyimentő Szolgálat munkatársai Sugásfūrdő környékén nemrég újrafestettek két engedélyezett túraútvonalat, amelyeken biztonságosabban lehet kirándulni: a kék háromszöggel jelzett Sugásfürdő – Benkő borvíz– Benkő mező útvonalat és a sárga kereszttel jelzett Sugásfürdő – Vadas útvonalat. Ahogy az alábbi térkép is mutatja, módosították a piros jelzésű túraútvonalat is, amely kikerüli a 2. számú vadetetőt.

Azok, akik kerékpáron szeretnék bejárni Sugásfürdőt és környékét, két útvonalon is megtehetik: választhatnak könnyebb vagy közepes nehézségű szakaszt. Mindkettő a jegyszedő butiktól indul és ugyanoda tér vissza.

A kék háromszöggel és sárga kereszttel jelzett gyalogtúra-, valamint a kék és piros kerékpártúra-útvonalakról a www.natcov.ro honlapon található részletes leírás.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kéri a lakókat, hogy körültekintően túrázzanak a város környező erdeiben és éjszaka egyáltalán ne menjenek a vadlegelők és vadetetők környékére.

Új útvonalakkal bővül a Lábbusz menetrendje
2021.06.10

Az Állomás és az Olt negyedből is gyalog sétálhatnak iskolába a sepsiszentgyörgyi tanulók

Június 11-től ismét látogatható minden szabadidős létesítmény Sugásfürdőn
2021.06.09

Számos szabadidős program, kikapcsolódási lehetőség és egészségmegőrző szolgáltatás áll felnőttek és gyerekek rendelkezésére egyaránt, amennyiben felkeresik a sugásfürdői szabadidős létesítményeket.

Kizárólag a hegyimentők által kijelölt túraútvonalakon kiránduljunk
2021.06.08

A Sugásfürdőre és környékére látogatók több kijelölt túraútvonal közül is választhatnak, fontos azonban, hogy a hegyimentők által feldestett, hivatalos útvonalat használják.

A futamokra koncentrál a 10 éves Székely Vágta
2021.06.03

A kényszerszünet után idén ismét megszervezik a Székely Vágtát, azonban ez több pontban változik az eddig megszokottaktól.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai a város több helyszínén is dolgoznak
2021.06.03

Az utcák teljeskörű korszerűsítési munkálataival egyidőben, a város több helyszínén zajlanak a járdák, lakóövezeti sétányok, köztéri lépcsők és parkolók felújítási munkálatai.