hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Kizárólag a hegyimentők által kijelölt túraútvonalakon kiránduljunk

2021.06.08

A nyár beköszöntével egyre többen látogatják Sepsiszentgyörgy egyik legkedveltebb kirándulóhelyét, Sugásfürdőt és környékét. A gyalog- és kerékpártúrák kedvelői több kijelölt útvonal közül is választhatnak, azonban néhány dologra érdemes figyelni a túrázás során.

A hatályos törvények szerint túraútvonalat csak a hegyimentők festhetnek fel, viszont amint már arról korábban beszámoltunk, a régebben kijelölt gyalogtúra-útvonalak mellett megjelentek nem hivatalos turistajelzések is. Ezek azonban veszélyesek is lehetnek nemcsak az etetőkhöz járó vadak miatt, de félrevezethetik a túrázókat, így könnyen eltévedhetnek.

A Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ felhívja a túrázók figyelmét, hogy kizárólag a hegyimentők által kijelölt, hivatalos túraútvonalakat használják. Ha valaki bajba kerül, a hegyimentő csapatok így könnyebben be tudják azonosítani a helyszínt, és rövid időn belül tudnak segíteni a bajbajutottakon. Ugyanakkor azt javasolják az erdei utakon túrázóknak, hogy ne egyedül, hanem csoportosan kiránduljanak és vigyék magukkal a feltöltött mobiltelefonjaikat.

A Hegyimentő Szolgálat munkatársai Sugásfūrdő környékén nemrég újrafestettek két engedélyezett túraútvonalat, amelyeken biztonságosabban lehet kirándulni: a kék háromszöggel jelzett Sugásfürdő – Benkő borvíz– Benkő mező útvonalat és a sárga kereszttel jelzett Sugásfürdő – Vadas útvonalat. Ahogy az alábbi térkép is mutatja, módosították a piros jelzésű túraútvonalat is, amely kikerüli a 2. számú vadetetőt.

Azok, akik kerékpáron szeretnék bejárni Sugásfürdőt és környékét, két útvonalon is megtehetik: választhatnak könnyebb vagy közepes nehézségű szakaszt. Mindkettő a jegyszedő butiktól indul és ugyanoda tér vissza.

A kék háromszöggel és sárga kereszttel jelzett gyalogtúra-, valamint a kék és piros kerékpártúra-útvonalakról a www.natcov.ro honlapon található részletes leírás.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kéri a lakókat, hogy körültekintően túrázzanak a város környező erdeiben és éjszaka egyáltalán ne menjenek a vadlegelők és vadetetők környékére.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.