hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Kiválasztották Sepsiszentgyörgy legszebb lakónegyedi zöldövezeteit

2023.06.28

Szakmai zsűri látogatta végig a város negyedeit, hogy kiválassza a legszebb és leggondozottabb zöldövezeteket

Negyedik kiadásához érkezve, Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának lakónegyedi szépségversenye idén anélkül zajlott, hogy a lakók kellett volna személyesen nevezzenek. Május végén és június elején egy szakmai zsűri látogatta végig a város negyedeit, összesen 60 lakónegyedi zöldövezetet beazonosítva és értékelve.

Az értékeléskor a zsűri a zöldfelületek gondozásába fektetett munkát, a növények szépségét és változatosságát, valamint a területek tisztaságát is értékelte. A zsűri pontszámai alapján Sepsiszentgyörgy legszebb lakónegyedi zöldövezete idén az Egészségügy sétány 5. szám, 9-es tömbházához tartozó zöldövezet, amelyet Diószegi Gizella, Szabó Árpád, Nagy István és Veres Zsuzsa gondoznak. A második helyezett az Otthon sétány 13. szám 29-es tömbházának zöldövezete, amelyet György Eda-Anita gondoz, a harmadik helyezett pedig az Ág utca 25. szám 18-as tömbháza melletti zöldövezet, amelyet Uștea Lenuța, Antal Iosif és Karda János gondoznak.

Idén a zöldövezeti szépségverseny fődíja egy kültéri, pihenésre alkalmas asztal, valamint egy, a tömbházra kifüggesztett emléktábla. Ugyanakkor a Dalia virágüzlet egy 500, 300 és 100 lej értékű utalványt ajánl fel az első három helyezett számára, amelyeket 2024 tavaszáig lehet levásárolni a Dalia Garden Center-ben.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az első három helyezettet egy személyre szabott szolgáltatáscsomaggal is megjutalmazza, amely belépőjegyeket tartalmaz a Művész Moziba, a városi strandra, a sugásfürdői kezelőközpontba és a Sugás Spa-ba. A nyertesek továbbá ingyenesen vehetnek részt az önkormányzat 2024-es zöldövezetszépítési programjában, amely keretében 3 000 lej értékben igényelhetnek különböző javakat.

 

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.