hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Kihirdették a Best of Sepsi első kiadásának díjazottjait

2024.02.11

A díjátadó gálára szombat este került sor Sepsiszentgyörgyön.

A tavalyi év végén a kormány által elrendelt megszorító intézkedések miatt elhalasztott első Best of Sepsi díjátadó gálájára szombat este került sor a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban. Ünnepélyes keretek között, közel 400 néző jelenlétében lépett színpadra és kapott elismerést az a 45 mindennapi hős, aki a legtöbb lakossági jelölést kapta a kezdeményezés honlapján, amiért a munkája által jobbá teszi közösségünket.   

Tavaly ősszel a bestofsepsi.ro oldalon kilenc kategóriában összesen 41 859 szavazat érkezett a 45 döntősre, a szombat esti gálán pedig kiderült, ki nyerte a közönségszavazást mindegyik kategóriában.

A negyvenöt döntőst Antal Árpád polgármester, valamint Vargha Fruzsina alpolgármester és Tóth-Birtan Csaba alpolgármester oklevéllel, egyedi érmével és virágcsokorral jutalmazta a színpadon, a közönségszavazás nyertesei pedig Best of Sepsi trófeát is kaptak.

A közönségszavazatok alapján a Best of Sepsi első kiadásának nyertesei: Cristina Dumitrescu (a Szent György pince munkatársa – eladók, vendéglátásban dolgozók kategóriája), Rozsondai András (futár – szolgáltatásokat nyújtó személyek), dr. Mild Edit (bőrgyógyász – egészségügyben dolgozók), Benkő Éva (hagyományőrző, a Guzsalyas Alapítvány alapítója – művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek), Szőts Dániel Ernő (zenetanár – oktatók és nevelők), Préda Csaba (karateedző – sportolók és edzők), Péterfi Ágnes (unitárius lelkész – egyházi elöljárók, egyházközség aktív tagjai), Buna Hunor (mentős – a város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők), Igyártó Nándor (állatmentő – aktivisták, önkéntesek, szociális munkások).

A gálán mondott beszédében Antal Árpád polgármester megköszönte a jelölteknek és a döntősöknek, hogy ők a város mindennapi hősei és, hogy az itthon maradást választották.

„Ha lehet egyetlen üzenetem számotokra, amit ma hazavisztek és tovább adtok, akkor az legyen ez: példát véve a ma esti díjazottainktól, próbáljunk meg mindannyian minden nap úgy élni ebben a közösségben, ebben a testben, városunkban, hogy önmagunk legjavát adjuk” – emelte ki Antal Árpád.

A rendezvényen a döntősökön és meghívottaikon kívül a közönség soraiban sepsiszentgyörgyi közéleti személyiségek, vállalkozók, közszereplők és mintegy száz, előzetes regisztráció során feliratkozott személy foglalt helyet.

A gálát megelőzően a főtéren, a #SEPSI feliraton a szervezők feltüntették a honlapra beküldött összes 2023-as jelölt, mintegy 1200 személy nevét.

A Best of Sepsi kezdeményezést hagyományteremtő szándékkal hozta létre Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, hogy felfedezze és díjazza azokat a mindennapi hősöket, akik kedvességükkel, segítőkészségükkel és tudásukkal segítik a helyi közösséget, és ezáltal szebbé, élhetőbbé és barátságosabbá teszik városunkat. Éppen ezért 2024 végén sor kerül a Best of Sepsi második kiadására.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.