hu
 
Hétfő, 2024. Június 17.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon

2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tájékoztatja a lakókat, hogy május 29-től, hétfőtől elkezdik a Csíki utca útfelújítási munkálatait a Mező utca és a Oltmező utcai kereszteződés közötti szakaszon. Ennek értelmében, a munkálatok a négysávos út egyik felén zajlanak majd, így azok befejezéséig tilos lesz a parkolás az érintett útszakaszon. Ugyanakkor engedélyezett lesz a gépkocsival való behajtás az Árkosi útra a Csíki utca irányából.

Fontos! A jövő hét elején a Csíki utcában a kivitelező megkezdi a ballaszt réteg leöntését a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon, amelyet cementtel rögzítenek. A frissen leöntött stabilizációs rétegre legalább hét napig NEM lehet majd ráhajtani. Ezért kérjük a környéken lakókat, hogy tartsák szem előtt a felhívást annak érdekében, hogy ne ragadjanak be a gépjárműveikkel az udvarokon.

A Csíki utcában zajló munkálat egy nagyobb beruházás részét képezi, amely magában foglalja a Gyár utca, Stadion utca, Nicolae Iorga utca, Grigore Bălan tábornok út felújítását, valamint járdák kialakítását az Oltmező utcában és Păiuș David utcában.  A munkálatokat európai uniós alapokból finanszírozzák, ezért szükséges a szigorú befejezési határidők betartása, így a munkálatokat szinte egyszerre kell elvégezni a felsorolt utcákban.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.

SEPSI Inst. RUN – Futóverseny Sepsiszentgyörgy ikonikus épületeiben
2024.06.05

Sepsiszentgyörgyön június 21-én, pénteken első alkalommal kerül sor olyan futóversenyre, amelyen a versenyzők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba.

Népszerű az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.06.04

Egy hónapja nyitotta meg kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön. Májusban közel 1450-en használták a sportlétesítményt, fiatalok és idősebbek próbálták ki ügyességüket gördeszkával, kerékpárral vagy rollerrel a pályákon.