hu
 
Szombat, 2021. Szeptember 18.

Kezdődnek a Csíki utca korszerűsítési munkálatai Sepsiszentgyörgyön

2021.07.22

Idén a gáz- és a vízhálózat felújításán dolgoznak a Grigore Bălan tábornok út és az Oltmező utca közötti szakaszon

A sepsiszentgyörgyi Csíki utca teljes korszerűsítési munkálatai a fenntartható városi mobilitási tervben szerepelnek. A következő időszakban elsőként a gáz- és vízhálózat felújítására kerül sor.

A gázszolgáltató már elkezdte a munkálatokat a Csíki utca és az Árkosi út közötti útkereszteződés környékén, ezek azonban kiterjednek a Grigore Bălan tábornok út és az Árkosi utca közötti teljes útszakaszra, valamint a szomszédos utcákra is, így az Új utcára és a Vojkan utcára, ahol a fő gázvezeték és a csatlakozók cseréjére kerül sor. 

A munkálatok nem befolyásolják jelentősen az autós és a gyalogos forgalmat, az önkormányzat azonban arra kéri a lakókat, hogy elővigyázatosan közlekedjenek az utcán.

A víz- és csatornahálózatot érintő felújításokat szeptemberben kezdik el a közművek munkatársai, a teljes hálózatot felújítják az említett szakaszon. A munkálatok hozzávetőleg 6 hónapig tartanak, a tél ideje alatt a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt azonban szünetelni fognak A munkálatok az autós forgalmat egy-egy sávon érintik majd. 

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a tervek szerint a jövő évben kezdi el a közvilágítási hálózat, az úttest és a járda korszerűsítési munkálatait, továbbá a biciklisávok kialakítását.

Újraindulnak a Lábbusz járatai a sepsiszentgyörgyi iskolákba
2021.09.15

Szeptember 20-tól a már jól megszokott gyűjtőpontoktól és  útvonalakon sétálhatnak iskolába reggelente a gyerekek.

A tizenegyedik Őszi Vásár és Kultúrszüret programja
2021.09.09

Idén tizenegyedik alkalommal kerül megszervezésre az Őszi Vásár és Kultúrszüret Sepsiszentgyörgy Főterén szeptember 16. és 19. között. A szőlő témájára épített őszi ünnepen a gyerekfoglalkozásokkal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket a szervezők.

Zajlanak a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben
2021.09.09

Készülnek a tanévkezdésre a sepsiszentgyörgyi tanintézmények, több helyen is zajlanak a különböző felújítási munkálatok, hőszigetelések.

Tájfutó bajnokság Sepsiszentgyörgyön
2021.09.08

A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna város önkormányzataival és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokságot szeptember 10-12. között, a sepsiszentgyörgyi szakasz az Erzsébet parkban zajlik szeptember 10-én, 18 órai kezdettel. 

Útfestésre kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában
2021.09.08

Csütörtöktől, szeptember 9-től az úttest és a parkolók festésére kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában.