hu
 
Hétfő, 2023. Szeptember 25.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren

2022.11.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata csütörtökön jóváhagyta a Sepsi Rekreatív Rt.-vel való társulási megállapodást a főtéri korcsolyapálya kialakítása és működtetése céljából.

A 20x29 méteres pályát a prefektúra és a megyei tanács előtti téren helyezik el és decembertől a jövő év márciusáig fog működni.

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba.

A sepsiszentgyörgyi lakosok a Sepsi Card alapján idén is kedvezményben részesülnek, amelyek érvényesek minden típusú jegyre és bérletre (beleértve a kedvezményeseket is). Mindemellett, az önkormányzat által kiállított nagycsaládos kártyával rendelkezők 75%-os kedvezményt kapnak a helyi lakosoknak szóló standard árból.

Ugyanakkor, a 18 év alatti, a 60 év feletti személyek, valamint a mérsékelt vagy enyhe fogyatékkal élő felnőttek is kedvezményben részesülnek, a súlyos fogyatékkal élők számára a jegyek ingyenesek. A nemzeti és az olimpiai keret sportolói számára a belépés szintén ingyenes lesz.

A teljes program és a jegyárak is hamarosan elérhetők lesznek.

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.

Ismert színdarabok, vendégjátékok és kihagyhatatlan bemutató előadások: új évad kezdődik a sepsiszentgyörgyi színházaknál!
2023.09.14

Szeptembertől a sepsiszentgyörgyi színházak új évadának repertoárjából láthatnak előadásokat a színházkedvelők, az előző  évekhez hasonlóan idén is a saját produkciók mellett más hazai és külföldi színházak vendégelőadásait egyaránt megtekinthetik.