hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Két év két órában: Antal Árpád-András polgármester értékelte mandátumának első felét

2022.11.10

Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere rendkívüli sajtótájékoztató keretében értékelte a mandátumának első felét és köszönetét fejezte ki, hogy két évvel ezelőtt a városlakók ismét őt és csapatát bízták meg Sepsiszentgyörgy vezetésével, erdélyi magyarként pedig nincs ennél szebb feladat.

Munkánkat az elmúlt két évben is Bethlen Gábor gondolatai határozták meg, miszerint nem mindig lehet megtenni, amit kell, de igyekszünk mindent megtenni, amit lehet. Mi itt Sepsiszentgyörgyön, Erdély legnagyobb magyar többségű városának vezetői úgy kell dolgozzunk, hogy ne csak a saját városunkra gondoljunk, hanem olyan modelleket kell kitalálnunk, hogy mindenhol Erdélyben higgyenek az emberek az önkormányzatokban – fogalmazott az elöljáró.

A Művész Moziban szervezett eseményen jelen volt Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, akinek megköszönte, hogy partnerek tudnak lenni, közös stratégiákban gondolkodni és Ráduly István prefektus, akinek háláját fejezte ki, hogy az apparátusa nem akadályozta az önkormányzat munkáját, valamint Miklós Zoltán, az RMDSZ parlamenti képviselője. Az eseményen továbbá részt vettek Vargha Fruzsina és Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterek, Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok és Sztakics Éva, a Székely Mikó Kollégium igazgatója, egykori alpolgármester, akivel számos közös projektet indítottak el, az önkormányzati képviselők, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának felső- és középvezetői és a sajtó képviselői, akiknek megköszönte a korrekt tájékoztatást. 

Az elmúlt két év eredményei mögött igazi csapatmunka áll, amelynek mennyiségét, akadályait a városlakók gyakran nem érzékelik. A beruházások esetében az utolsó harmadrész az, amely a közösség számára is szemmel látható, egészen addig háttérmunkák zajlanak. A 2023-24-es évek lesznek azok, amikorra számos projekt, beruházás meg fog valósulni.

Minden eddigi próbatétel és nehézség ellenére több mint 150 fejlesztés zajlik vagy valósult meg azért, hogy Sepsiszentgyörgy legyen az a hely, ahol azok, akik többet tudnak és többet akarnak, biztonságos otthonra leljenek, ahol a kisvárosok nyugalma mellett a nagyvárosi minőségi szolgáltatásokat kapják, és legyen Székelyföld legdinamikusabban fejlődő városa.

„Akkor vagyok a legbüszkébb, amikor olyan szentgyörgyiekkel találkozom, akik szeretik városukat és büszkék rá” – nyilatkozta a polgármester. Az esemény Sepsiszentgyörgy imázsfilmjének megtekintésével zárult, amely többnyire helyi alkotók műve és amelyet hamarosan a nagyközönségnek is bemutat az önkormányzat.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.