hu
 
Péntek, 2022. December 09.

Két év két órában: Antal Árpád-András polgármester értékelte mandátumának első felét

2022.11.10

Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere rendkívüli sajtótájékoztató keretében értékelte a mandátumának első felét és köszönetét fejezte ki, hogy két évvel ezelőtt a városlakók ismét őt és csapatát bízták meg Sepsiszentgyörgy vezetésével, erdélyi magyarként pedig nincs ennél szebb feladat.

Munkánkat az elmúlt két évben is Bethlen Gábor gondolatai határozták meg, miszerint nem mindig lehet megtenni, amit kell, de igyekszünk mindent megtenni, amit lehet. Mi itt Sepsiszentgyörgyön, Erdély legnagyobb magyar többségű városának vezetői úgy kell dolgozzunk, hogy ne csak a saját városunkra gondoljunk, hanem olyan modelleket kell kitalálnunk, hogy mindenhol Erdélyben higgyenek az emberek az önkormányzatokban – fogalmazott az elöljáró.

A Művész Moziban szervezett eseményen jelen volt Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, akinek megköszönte, hogy partnerek tudnak lenni, közös stratégiákban gondolkodni és Ráduly István prefektus, akinek háláját fejezte ki, hogy az apparátusa nem akadályozta az önkormányzat munkáját, valamint Miklós Zoltán, az RMDSZ parlamenti képviselője. Az eseményen továbbá részt vettek Vargha Fruzsina és Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterek, Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok és Sztakics Éva, a Székely Mikó Kollégium igazgatója, egykori alpolgármester, akivel számos közös projektet indítottak el, az önkormányzati képviselők, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának felső- és középvezetői és a sajtó képviselői, akiknek megköszönte a korrekt tájékoztatást. 

Az elmúlt két év eredményei mögött igazi csapatmunka áll, amelynek mennyiségét, akadályait a városlakók gyakran nem érzékelik. A beruházások esetében az utolsó harmadrész az, amely a közösség számára is szemmel látható, egészen addig háttérmunkák zajlanak. A 2023-24-es évek lesznek azok, amikorra számos projekt, beruházás meg fog valósulni.

Minden eddigi próbatétel és nehézség ellenére több mint 150 fejlesztés zajlik vagy valósult meg azért, hogy Sepsiszentgyörgy legyen az a hely, ahol azok, akik többet tudnak és többet akarnak, biztonságos otthonra leljenek, ahol a kisvárosok nyugalma mellett a nagyvárosi minőségi szolgáltatásokat kapják, és legyen Székelyföld legdinamikusabban fejlődő városa.

„Akkor vagyok a legbüszkébb, amikor olyan szentgyörgyiekkel találkozom, akik szeretik városukat és büszkék rá” – nyilatkozta a polgármester. Az esemény Sepsiszentgyörgy imázsfilmjének megtekintésével zárult, amely többnyire helyi alkotók műve és amelyet hamarosan a nagyközönségnek is bemutat az önkormányzat.

Május végén újból SepsiBook
2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket
2022.11.28

A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

37 személy jelentkezett a román-magyar nyelvtanulási programra
2022.11.28

Összesen 37 személy tette le a kérését, közülük 34-en részesültek pozitív elbírálásban a tanfolyamokon való részvételre.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren
2022.11.24

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán
2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez