hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Kedvezménykártya a sepsiszentgyörgyi lakosoknak a sport- és szabadidős létesítmények használatához

2021.06.28

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa jóváhagyta a Sepsi Card elnevezésű, többéves program elindítását, amely a megyeszékhelyen történő sport- és szabadidős tevékenységeket hivatott támogatni.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata folyamatosan a lakók életminőségének javításán dolgozik, illetve azon, hogy széleskörű kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket teremtsen a városban. Ennek értelmében az önkormányzat egy új kedvezménykártyát bocsájt a városlakók rendelkezésére, amelyet életkortól függetlenül minden sepsiszentgyörgyi lakos igényelhet.

A Sepsi Card lehetőséget biztosít majd kedvezményes belépő vásárlására a városi strandra, az uszodába, a Sugás Spa-ba és a sóbarlangba, a központi jégpályára és a sugásfürdői sípályákra.

A sepsiszentgyörgyi lakosok az idei év végéig a személyi igazolványuk vagy érvényes diákigazolvány felmutatásával is részesülhetnek a kedvezményekben, ezek 2022. január 1-től csakis a Sepsi Card kártyával rendelkező lakosoknak lesznek elérhetőek.

Mindazoknak, akik igényelni szeretnék a kedvezménykártyát, ideiglenes vagy állandó lakcímmel kell rendelkezniük, az igénylőlapot, amely tartalmaz egy saját felelősségű nyilatkozatot is, miszerint nincs tartozásuk a helyi költségvetés felé (ITT található) a secretariat@rekreativ.club címre szükséges elküldeniük. Továbbá mellékelni kell a személyi igazolvány vagy az érvényes diákigazolvány másolatát és a kérelmező fényképét. A Sepsi Card-ot más településekről származó, de Sepsiszentgyörgyön tanuló diákok is igénybe vehetik.

A papíralapú kéréseket személyesen, a Sepsi Rekreativ irodájában a Sepsi Arénában vagy Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában lehet igényelni és letenni, ez esetben a szükséges iratokathoz nyomtatott fényképet is mellékelni kell.

Július 1-én nyílik a strand Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi strandszezon július 1-én, csütörtökön veszi kezdetét, amikor 70 százalékos működési kapacitással kinyit a létesítmény, így legtöbb 1 400 személy strandolhat majd egyszerre. A városi strand naponta 9:00 és 20:00 óra között tart nyitva szünet nélkül. 

A sepsiszentgyörgyi felnőtt lakosoknak idén a belépőjegy 24 lejbe kerül, szemben a más településekről érkező látogatókkal, akiknek 48 lejt kell majd fejenként fizetniük egy teljes árú jegyért. A kedvezményes jegy a helybéli kiskorú, a 60 évnél idősebb és a fogyatékkal élő személyeknek 10 lejbe, más településről érkezőknek pedig 20 lejbe kerül.

A strandszezonra 90 napos bérlet is váltható, ez 151 lejbe kerül a sepsiszentgyörgyieknek, 302 lej más településről érkezőknek, valamint 101 lejbe kerül a kedvezményes bérlet a kiskorúaknak, a 60 évnél idősebbeknek és a fogyatékkal élőknek, 202 lej pedig a nem helybéli lakosoknak. A bérletek a városi uszodában és a Sugás SPA-ban is felhasználhatók. 

A nagycsaládos kártyával rendelkező személyek továbbra is 75 százalékos kedvezményben részesülnek a helyi lakosoknak kialakított teljes értékű jegy árából.

A strandra való belépés idén is az oldalsó kapun lesz lehetséges. Mivel a strand épületében működik a város egyik oltóközpontja, ezért az öltözőfülkéket és az értékek megőrzésére szolgáló szekrényeket nem lehet használni. A látogatók a kültéren létrehozott öltözőfülkéket használhatják majd. 

A belépőjegyek online is megvásárolhatók már ezzel a héttel kezdődően a Sepsi Rekreatív honlapján, IDE kattintva.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.