hu
 
Vasárnap, 2021. Május 09.

Keddtől kinyithatnak az éttermek belső terei, a mozi és az előadótermek is

2021.05.03

Sepsiszentgyörgyön hivatalosan is sárga forgatókönyv lépett érvénybe

Figyelembe véve, hogy az ezer főre eső koronavírusos megbetegedések száma 3 alá csökkent Sepsiszentgyörgyön, keddtől hivatalosan is sárga forgatókönyv lép érvénybe a városban.

Ez azt jelenti, hogy kinyithatnak az éttermek belső terei 30 százalékos működési kapacitással, ugyanakkor a Művész Moziba és az előadótermekben is újra fogadhatnak látógatókat szintén csökkentett kapacitással.

Az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent a megbetegedések száma Sepsiszentgyörgyön, így hétfőn, május 3-án az ezer főre eső koronavírusos esetek száma 2,36, ez március óta a legalacsonyabb mutató.

Továbbra is fontos betartani a kötelező egészségügyi intézkedéseket, hogy még inkább csökkenjen az esetek száma, így a védőmaszk viselését, a fizikai távolság betartását más személyektől, a kezek folyamatos fertőtlenítését. Ugyanakkor mindazok, akik szeretnék beoltatni magukat, megtehetik a sepsiszentgyörgyi oltóközpontokban, az oltásra az alábbi linken lehet regisztrálni: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. A három oltóközpontban, ahol Pfizer és Moderna által gyártott vakcinával oltanak, jelenleg több mint 1800 szabad hely van.

Május 10-én Sepsiszentgyörgyön is elkezdődik az általános mezőgazdasági összeírás
2021.05.07

Május 10. és július 31. között országos szinten sor kerül a tavalyról idén nyárra halasztott általános mezőgazdasági összeírásra.

Az önkormányzat megvásárolja az egykori dohánygyár épületét
2021.05.06

Történelmi pillanat Sepsiszentgyörgy életében

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Antal Árpád-András polgármester és Vargha Fruzsina alpolgármester közös sajtótájékoztató keretében mutatták be a sepsiszentgyörgyi volt dohánygyár műemléképületét, és ismertették, hogy melyek, az épületet és a területet érintő elképzelések a megvásárlást követően.

Hétvégén újra vásár lesz Sepsiszentgyörgy Főterén
2021.05.06

A virágvásárral egybekötött termelői vásárra május 8-án, szombaton, illetve 9-én, vasárnap kerül sor Sepsiszentgyörgy Főterén.

Május 7-től újra várják a szabadidős létesítmények a kikapcsolódni vágyókat Sugásfürdőn
2021.05.05

Az erdei kalandpark és a szabadtéri mászófal naponta 11 és 19 óra között tartanak nyitva.

Sepsiszentgyörgyön május közepétől külön gyűjtik a sütőolajat
2021.05.05

Országos szinten elsőként Sepsiszentgyörgyön gyűjtenek majdnem minden tömbház körül sütőolajat május közepétől.